Omplir piscines amb aigua de mar com a solució davant la sequera

L’empresa empordanesa Aquamarina Costa Brava treballa amb camions cisterna de 24.000 litres per donar servei a empreses i particulars de les comarques de Girona i de Barcelona 

Vídeo: Omplir piscines amb aigua de mar per adaptar-se a la sequera

ACN

Redacció

Amb l'agreujament de la sequera, s'han hagut de buscar alternatives per a omplir les piscines. L'empresa referent en el tractament i envasat d’aigua de mar microfiltrada amb seu a Ullà, Aquamarina Costa Brava, ha posat en marxa Aquamarina pools, una iniciativa que ofereix la possibilitat d’omplir piscines amb aigua captada directament del mar. El servei proporciona solucions a les restriccions que ha comportat la sequera i treballa amb camions cisterna de 24.000 litres, que transporten l’aigua fins al punt d’entrega.

Encara adaptant-se a la nova situació, l'empresa baix empordanesa pot omplir entre 2 i 3 piscines cada dia, i té llista d'espera amb gairebé 20 piscines per emplenar. "L’acollida és molt positiva perquè la gent se n’ha adonat que l’aigua de mar és en aquests moments l’única alternativa per resoldre aquesta situació" explica Judit Puig, sòcia fundadora d'Aquamarina Costa Brava. Davant aquest creixement, es plantegen augmentar el nombre de camions cisterna. La companyia considera que encara que es reverteixi la sequera, aquesta alternativa “continuarà sent molt bona en el futur perquè l’aigua del mar és un recurs abundant que permet alleugerir la pressió sobre la resta de recursos hídrics, que podrien destinar la seva aigua per a d’altres usos com ara els cultius o el consum humà i animal."

Aquamarina Pools treballa amb aigua de mar, que té una salinitat més elevada que la de les piscines d’aigua salada, però no compromet els sistemes ni els motors de les piscines més modernes. Segons els responsables de l’empresa gironina, aquesta iniciativa compleix la normativa vigent de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que només permet l’ompliment de les piscines d’aigua de mar que s’omplen i es buiden sense connexió a les xarxes d’abastament i de sanejament públiques”. 

La biòloga Anna Fauquet, responsable de Qualitat i Seguretat Alimentària d’Aquamarina Costa Brava, explica que l’aigua de mar “té un munt de beneficis per al nostre cos, tant a nivell intern com extern”. Afegeix que “disposem de diverses zones de captació a la Costa Brava per assegurar-nos que sempre obtenim l’aigua de la millor qualitat. També tenim molta cura amb els moments i les condicions climatològiques en les que realitzem les captacions. Transportem i subministrem l’aigua directament al client un cop captada del mar”.