Artesans de la Xina visiten la Bisbal d’Empordà com a exemple de World Craft City

L’entitat asiàtica vol establir futurs vincles i col·laboracions amb la ciutat

Artesans xinesos visiten un taller de ceràmica de la Bisbal d'Empordà

Artesans xinesos visiten un taller de ceràmica de la Bisbal d'Empordà / Ajuntament de la Bisbal d'Empordà

ACN

L’Associació d’Artesans de la Xina ha visitat la Bisbal d’Empordà com a exemple de World Craft City, un segell internacional que distingeix el municipi com a ciutat artesana. En la visita van venir tretze membres de l’entitat asiàtica i van viure durant un dia l’ecosistema que hi ha al voltant de la ceràmica a la capital del Baix Empordà. L’objectiu era veure com es gestiona una Craft City europea i quines mesures pren el govern local per preservar l’activitat comercial dels artesans. L’associació xinesa i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà valoren positivament la visita i han manifestat la voluntat d’establir futurs vincles i col·laboracions.

La visita va començar amb un recorregut per quatre de les botigues amb taller que existeixen a la Bisbal. Els propietaris dels establiments van exposar els seus projectes i les tècniques que apliquen per fer les peces de ceràmica. Això va servir per mostrar el sector més innovador que hi ha dins l’àmbit d’artesania de la ciutat gironina.

A continuació van fer un dinar en un restaurant del municipi, on els artesans xinesos van comprovar que la cuina de mercat es pot servir amb productes de ceràmica fets al mateix municipi. A partir d’aquí, a la tarda van participar en un taller per fer el seu propi plat de ceràmica i veure una demostració de com es poden fer diferents peces al torn. També van veure el funcionament d’un taller tradicional. La visita es va tancar amb un recorregut guiat pel Terracota Museu, on l’associació xinesa va poder conèixer el passat i el present de la ceràmica bisbalenca.

La Bisbal d’Empordà és la primera World Craft City de l’Europa continental i la cinquena del continent, ja que les altres quatre estan a Escòcia, Anglaterra, Irlanda i en una illa de Dinamarca. En tot el món hi ha una cinquantena de municipis reconeguts amb aquesta distinció.