El Banc d'Espanya preveu una possible caiguda del preu del petroli

Passarem dels 80 dòlars als 74

Vols conèixer l'evolució del petroli?

Tot i la previsió, la situació no acaba d'estar del tot clara: descobreix-ho!

El preu del petroli canviarà aquest 2024 segons el Banc d'Espanya

El preu del petroli canviarà aquest 2024 segons el Banc d'Espanya / | Shutterstock

Cristina Clopés

Cristina Clopés

Avui mateix, 1 de febrer, el Banc d'Espanya ha publicat un article on donava una gran alegria: el preu del petroli pot baixar fins als 74 dòlars a finals de 2024. Actualment, el preu del barril Brent ronda els 80 dòlars. Aquesta baixada es deu a diversos factors; els vols conèixer? A més, t'expliquem l'evolució i la presumpta baixada de preus.

Tot i destacar que, hi pot haver una baixada envers el preu del barril del petroli Brent, també deixen molt clar que, hi ha una gran incertesa que no deixa clara la situació del tot. La situació geopolítica del món no deixa clara la tendència a la baixa, ja que, si hi ha qualsevol canvi en la situació, pot haver-hi una retallada extra o una pujada en la producció per part dels països de l'OPEP+.

L'evolució del preu del petroli

En la segona meitat del 2022, el preu del petroli Brent va baixar.

Els problemes geopolítics que hi ha hagut a escala mundial van fer que en el tercer trimestre de 2023, apuges el preu als 80 dòlars.

Els problemes de la pujada de preu

  • Les retallades en la producció de l'OPEP+ (Organització de Països Exportadors de Petroli)
  • La debilitat de la demanda
L'evolució del petroli

L'evolució del petroli / atlascompany

Les exportacions

Tot i les sancions, les exportacions de petroli rus durant el 2023 van mantenir-se estables, gràcies a la redirecció de fluxos d'exportacions de petroli rus dels Estats Units, el Regne Unit i Europa cap a països com la Xina i l'Índia.

L'actualitat del petroli

Segons l'article del Banc d'Espanya, els preus es podrien veure regulats, almenys parcialment, per la mobilització d'inventaris, l'ús de la capacitat excedentària i la reacció d'altres productors, com els Estats Units.

A més, la millora en temes d'eficiència energètica i l'ús de vehicles elèctrics, està fent que no hi hagi un consum tan excessiu a escala mundial.