L’Associació de Cases de Turisme Rural Girona-Costa Brava-Pirineu celebra 30 anys

El nombre de pernoctacions en els establiments gironins és de més de 400.000 persones l’any

Alguns dels representants instutucionals, en l'acte de celebració del 30è aniversari.

Alguns dels representants instutucionals, en l'acte de celebració del 30è aniversari. / DdG

DdG

Turisme Rural Girona, l’Associació de Cases de Turisme Rural Girona-Costa Brava-Pirineu, va celebrar dijous el seu 30è aniversari amb una jornada a Olot que va comptar amb més d'un centenar de participants, entre socis, representants de cases rurals de diversos punts de les comarques gironines i empreses col·laboradores. Actualment, l’Associació compta amb més 140 socis i més de 250 allotjaments rurals.

L’acte va estar presidit per la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra; a més de l'alcalde d’Olot, Josep Berga, i el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer. També va comptar amb la presència del diputat a la Generalitat de Catalunya, Francesc Ten; i del director dels Serveis Territorials d'Empresa i Treball a Girona, Joan Martí. En l’acte també hi van assistir el president de FOEG, Ernest Plana; el president de la Federació d’Hostaleria de Girona, Antonio Escudero; i la presidenta de Turisme Garrotxa, Gemma Canalias.

Els representants institucionals en l'acte de celebració.

Els representants institucionals en l'acte de celebració. / DdG

La presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, va valorar positivament tant la trajectòria de l’Associació com el valor diferenciador que aporten les cases rurals. També va homenatjar a les dones que estan al capdavant dels establiments rurals.

Per la seva banda, el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer, va destacar la importància d’aquest sector d’allotjament a les comarques gironines i va subratllar que el nombre de pernoctacions en el conjunt de cases rurals a les comarques gironines és de més de 400.000 persones l’any.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, durant el seu parlament.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, durant el seu parlament. / DdG

També es va fer entrega de guardons als socis fundadors, amb un especial reconeixement a Lourdes Cros, representant de la casa rural Mas de l’Om de la Vall de Bianya; i Josefina Soy, de la casa rural Cal Mestre de Fornells de Muntanya, sòcies fundadores i encara associades a l’entitat.