El preu del lloguer s’enfila a Girona un 2,4% des de començament d’any

Arrendar un habitatge a les comarques gironines és un 10,2% més car que al gener del 2023, segons Idealista

Dues persones davant d’una immobiliària.

Dues persones davant d’una immobiliària. / Oscar Bayona

Joel Lozano

Joel Lozano

El preu del lloguer ha crescut un 2,4% a les comarques gironines durant el primer mes de l’any, fins a situar-se en els 11,8 euros el metre quadrat, segons les darreres dades publicades pel portal immobiliari Idealista.

Si ho comparem amb un any enrere, arrendar un pis a la província de Girona s’ha encarit un 10,2%. La xifra, però, es manté lluny del màxim històric registrat l’agost del 2007 (un 10,8% menys), quan el lloguer costava de mitjana 13,2 euros el metre quadrat.

A Espanya, el mes de gener s’ha tancat amb una pujada mensual del preu del lloguer de l’1,8% fins a establir-se en 12,4 euros el metre quadrat, fet que suposa el preu més important del lloguer a Espanya de la sèrie històrica, segons l’últim informe de preus publicat per idealista. A l’últim trimestre el preu ha pujat un 4,5% mentre que a l’últim any es produeix una pujada del 10,8%.

Fins a 37 capitals han experimentat pujades en el preu de l’habitatge de lloguer durant el darrer mes. L’increment més pronunciat és el de Huelva on les rendes van pujar un 4,6% seguit de les pujades de Càceres (4,4%), Segòvia (4,3%), Lugo i Osca (3,1% en tots dos casos). Al costat contrari es troba Girona, on el preu dels pisos de lloguer ha caigut un 0,1%. Sòria és la capital on més baixen les rendes durant l’últim mes (-2,5%), seguida de Terol (-2%), Albacete (-2%), Melilla (-1,9%) i Valladolid (-1,6%).

Barcelona continua sent la capital amb els lloguers més cars amb un preu de 20,8 euros/m² seguida per Madrid (18,3 euros/m²) i Sant Sebastià (17,2 euros/m²).