Engeguen un nou servei per tal de fomentar l’ocupació al Pla de l’Estany

El Consell Comarcal posa en marxa un dispositiu per contribuir al creixement econòmic i social del territori

Àrea de Promoció Territorial del Pla de l’Estany.

Àrea de Promoció Territorial del Pla de l’Estany. / C.C. PLA DE L’ESTANY

DdG

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany, des de l’àrea de Promoció Territorial, ha posat en marxa un nou servei a través de dos programes impulsats pel SOC (Servei Català d’Ocupació) amb l’objectiu de fomentar la promoció econòmica del territori i l’ocupació. Es tracta de l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) i l’Orienta, dos programes finançats amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

El primer té com a principal finalitat incidir en el teixit empresarial de la comarca. Vol disposar d’un sistema de gestió que permeti caracteritzar i mantenir actualitzada la informació de les empreses de la comarca. També recollirà les necessitats detectades per tal de propiciar i fixar l’activitat econòmica.

Aquest nou programa ofereix diverses propostes als municipis del Pla de l’Estany com la col·laboració en la promoció econòmica i social; detectar les necessitats del teixit productiu; atendre les persones amb situacions de vulnerabilitat del municipi per apropar-les al mercat de treball de referència; fomentar la formació i establir mecanismes per facilitar a les persones en situació d’atur la inserció laboral, entre altres.

Per la seva part, el programa Orienta està destinat a millorar l’ocupabilitat de persones en situació d’atur o persones treballadores que tenen una situació de precarietat laboral. El programa està dissenyat per proporcionar una atenció integral a les persones demandants d’ocupació o que volen millorar la seva ocupació. L’objectiu és que avancin en les seves habilitats, competències i oportunitats en el mercat laboral per tal d’augmentar les possibilitats de trobar feina.