Els transportistes avisen que exigiran “compensacions econòmiques” als jutjats si continuen els talls dels pagesos

AGTC i Fenadismer se senten “ostatges” del conflicte agrícola i fan un “ultimàtum” al Govern perquè aturi els bloquejos

Camions aturats a l’N-II al seu pas per Vilademuls a causa de la protesta de la pagesia que ha tallat l’autopista i la nacional a Pontós

Camions aturats a l’N-II al seu pas per Vilademuls a causa de la protesta de la pagesia que ha tallat l’autopista i la nacional a Pontós / Aleix Freixas/ACN

ACN

El sector dels transportistes ha avisat aquest dimecres que podria exigir “responsabilitats i compensacions econòmiques per la via judicial” pels perjudicis que pateix pels talls de carreteres dels pagesos, segons ha indicat en un comunicat. L’Associació General d’autònoms pimes transportistes de Catalunya (AGTC) i la patronal Fenadismer han fet un “ultimàtum” al Govern i al ministeri de l’Interior perquè desbloquegin les carreteres i permetin la lliure circulació de mercaderies. Segons diuen, se senten “ostatges” del conflicte dels pagesos i viuen amb “absoluta impotència” la convocatòria de “continus bloquejos”. A més, assenyalen que si continuen els talls els transportistes també podrien iniciar “accions de protesta”.

“Aquesta situació incontrolada està ocasionant el cansament del col·lectiu de transportistes, als quals una vegada més se’ls utilitza com a ostatges de conflictes i reivindicacions que en res tenen a veure amb el transport, ocasionant-los injustificadament pèrdues milionàries cada dia”, indiquen els transportistes. 

Segons apunten les associacions, les pertorbacions a la seva activitat també posen en risc la seguretat a la carretera i els situen davant de la possibilitat de rebre sancions administratives, ja que molts transportistes acaben “incomplint la regulació legal sobre temps de treball màxim” perquè estan atrapats a la carretera.