Acord per millorar l'eficiència energètica al polígon de Riudellots

L’Associació de Propietaris del Polígon Industrial signa un acord amb Grup Rubau i Solventa6 per "fomentar l’autoconsum entre les empreses"

D’esquerra a dreta: Ferran Garrigosa, director de Prenergy; Narcís Xifra, president de l’Associació de Propietaris del Polígon Industrial de Riudellots de la Selva; Joaquim Bordoy, director corporatiu de Grup Rubau, i Alexandre Barceló, CEO de Solventa 6

D’esquerra a dreta: Ferran Garrigosa, director de Prenergy; Narcís Xifra, president de l’Associació de Propietaris del Polígon Industrial de Riudellots de la Selva; Joaquim Bordoy, director corporatiu de Grup Rubau, i Alexandre Barceló, CEO de Solventa 6 / CEDIDA

DdG

L’Associació de Propietaris del Polígon Industrial de Riudellots de la Selva (APRS), amb l’objectiu de "fomentar l’eficiència energètica i la sostenibilitat de les empreses que en formen part," ha escollit Prenergy (Grup Rubau) i Solventa6 com a socis per a la creació d’una comunitat energètica per fomentar l’autoconsum entre les empreses de l’Associació. Aquesta iniciativa busca promoure la producció, consum, emmagatzematge i compartir energia renovable, en benefici de les pròpies empreses i del medi ambient.

L’entesa, que s’ha signat aquest mes de febrer, és el resultat d’un concurs promogut per l’APRS on han participat diverses corporacions especialitzades en el sector de les renovables. L’acord signat té com a prioritat promoure la sostenibilitat a partir de la utilització d’energia local renovable i està obert a incloure d’altres serveis que proporcionen les diferents filials de Grup Rubau i Solventa6, com ara el desenvolupament i la gestió integral de projectes de biogàs i biomassa, estacions de recàrrega de vehicles elèctrics, gestió de residus, sanejament i tractament d’aigua, així com la rehabilitació d’edificis.

Els membres de l’APRS, una organització sense ànim de lucre que defensa els interessos de les seves empreses vinculades, tindran la possibilitat de formar part de la comunitat energètica beneficiant-se dels projectes energètics que impulsin Prenergy i Solventa 6. L’acord preveu la prestació de serveis a través de societats de conversió, on els associats puguin invertir fons propis, però també deixa la porta oberta a la contractació de serveis sense inversió, però obtenint el benefici del model agregat que comporta l’acord.

Al polígon industrial de Riudellots de la Selva actualment s’hi ubiquen més de 150 empreses, de les quals més del 60% es troben adherides a l’APRS. Aquest conglomerat empresarial genera una facturació anual que supera els 2.000 milions d'euros i proporciona ocupació a més de 10.000 persones. L'associació està convençuda que establir una comunitat energètica dins d'aquest àmbit industrial serà clau per augmentar l'eficiència energètica i minimitzar l'impacte ecològic, impulsant així l'adopció d'energies renovables entre les seves empreses i la millora de la seva competitivitat. En paraules de Narcís Xifra, president de l’APRS, “l’acord que hem signat amb Grup Rubau i Solventa6 és un clar exemple del compromís del nostre Polígon per l’economia circular i la promoció econòmica del nostre territori. La creació de comunitats energètiques permetrà als nostres associats produir, consumir, emmagatzemar i compartir energia renovable, la qual cosa suposarà un benefici econòmic per les nostres empreses a l’hora que es potenciarà la transició energètica del nostre Polígon cap a un model més sostenible”.