Iflex d'Ullà repartirà un dividend de prop de 225.000 euros

Les accions de la companyia especialista en impressió per a embalatge flexible acumulen una revaloració d'un 2,98% des de principis d'any

Pere Puig, CEO de la companyia.

Pere Puig, CEO de la companyia. / Iflex

O.P.

Iflex Flexible Packaging, companyia especialista en impressió en gravat al buit per a embalatge flexible amb seu a Ullà, abonarà 224.828 euros en dividends el proper 29 de febrer, a raó de 0,037 euros bruts per acció, cosa que suposarà un import net de 0,030 euros per títol.

La companyia, que va començar a cotizar en el BME Growth a un preu de 2,02 euros el 30 de novembre, retribuirà els seus accionistes amb aquest dividend que suposa un 4,3% de rendibilitat sobre la cotització actual.

Amb una capitalització borsària superior als 10,4 milions d'euros, en les primeres setmanes al parquet, la companyia va experimentar un lleuger descens en la seva cotització (1,51 euros el 27 de desembre). A principis d'aquest any, el preu de l'acció ha oscil·lat entre els 1,7 i els 1,9 euros. Des de l'1 de gener, acumula una revaloració d'un 2,98%.

“La distribució d'aquest dividend es realitza en funció de l'actual política de remuneració a l'accionista de Iflex: el seu objectiu és el de dotar un dividend a l'accionista que confia i creu en el nostre projecte”, sosté Pere Puig, conseller delegat de la companyia i representant de la segona generació de la família propietària.

Galeria de fotos: l'empresa gironina Iflex debuta a borsa

L'empresa gironina Iflex debuta a borsa / Europa Press

La companyia especialista en impressió en gravat al buit per a embalatge flexible ja va repartir un dividend de 0,037 euros per acció el mateix dia de la seva sortida a Borsa

La majoria del capital de la companyia d'Ullà està en mans de la família Puig, que controla al voltant del 80% del capital. En el moment de sortida a borsa, hi havia a l'entorn un 15% del capital en mans d'un grup d'inversors que van arribar a la companyia a través de Sego Venture. Així mateix, els emprenedors gironins Miquel Àngel Bonachera i Sergi Audivert (fundadors d'AB Biotics) controlen a l'entorn d'un 4% del capital. 

Iflex es dedicava en els seus inicis a la fabricació de cilindres de gravat al buit que es venien a indústries gràfiques que imprimien l'embalatge flexible per als clients finals. Al cap d'uns anys, el mercat va canviar de manera radical perquè la majoria dels clients de la companyia van ser comprats per multinacionals. Això va obligar la companyia, a reinventar-se evolucionant cap a la impressió d'embalatge flexible, deixant de fabricar cilindres per a altres empreses. Avui entre els seus clients compta amb empreses de gran consum, sobretot alimentàries, però també del sector farmacèutic i cosmètic. La companyia va obtenir l'any 2022 una xifra de negoci de 13,6 milions d'euros i un EBITDA de 1,7 milions d'euros.