CaixaBank i Caixa Enginyers operaran les oficines bancàries mòbils a Girona

A les comarques gironines el servei portarà l’atenció personalitzada a un total de 126 municipis

Una oficina bancària mòbil de CaixaBank, en una imatge d’arxiu.

Una oficina bancària mòbil de CaixaBank, en una imatge d’arxiu. / CaixaBank

J.L

La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, ha donat a conèixer els resultats de la licitació del servei d’oficines bancàries mòbils, que s’han adjudicat a dues entitats financeres: CaixaBank i Caixa Enginyers. La primera portarà l’atenció personalitzada a 503 municipis d’arreu de Catalunya (distribuïts en 41 comarques) i la segona, a 313 municipis (de 24 comarques diferents).

A les comarques gironines aquest servei portarà l’atenció personalitzada a un total de 126 municipis sense sucursals bancàries: 44 de l’Alt Empordà; 24 del Baix Empordà; 12 de la Garrotxa; 12 del Gironès; 8 de la Cerdanya; 7 del Pla de l’Estany; 6 de la Selva; i 13 del Ripollès, amb una població total d’uns 65.000 habitants.

Les dues entitats bancàries oferiran els serveis a les poblacions gironines a excepció de la Cerdanya, on només operarà CaixaBank. El contracte, que es va dividir en cinc lots per poder optimitzar el temps i evitar desplaçaments de llarg recorregut, s’ha adjudicat per una durada de dos anys prorrogables a dos més i per un import total de 990.920 euros anuals. El cost del servei serà compartit per la Generalitat i les entitats adjudicatàries.

Segons les ofertes presentades per les entitats, les oficines mòbils de Caixa Enginyers iniciaran el servei en un termini màxim d’entre sis i nou mesos, en funció del lot. Les de CaixaBank ho faran en nou mesos com a màxim.

Les oficines bancàries mòbils permetran als clients de qualsevol entitat realitzar tots els serveis propis d’una oficina bancària: retirar i ingressar diners en efectiu, domiciliar el pagament dels rebuts i els tributs als comptes bancaris; consultar moviments i saldo i obtenir extractes de comptes bancaris, entre d’altres. A més, també prestaran una atenció personalitzada en la gestió tant dels comptes com d’altres productes bancaris i financers d’actiu, passiu i d’intermediació.

Cada entitat haurà de fer una proposta de ruta que garanteixi la visita de l’oficina bancària mòbil un dia al mes a cada municipi. En el cas dels pobles de fins a 250 habitants, s’hi hauran d’estar un mínim de 30 minuts i, als de més de 250 habitants, no podran baixar de l’hora. Es preveu que les entitats podran visitar entre 3 i 6 pobles per jornada laboral i que els municipis que queden coberts per les dues entitats (un total de 313) gaudiran de dos dies de servei mensual, cadascun amb una entitat diferent.

En una roda de premsa que va tenir lloc al municipi d’Alpens, una de les poblacions que gaudirà d’aquest servei, la consellera va assegurar que «tenim un repte com a Govern i com a país per garantir que qualsevol ciutadà o ciutadana pot viure una vida digna arreu del territori català» i va afirmar que la iniciativa de portar oficines bancàries mòbils als municipis que no en tenen, s’emmarca en el reequilibri territorial.

En 14 anys, Catalunya ha perdut un total de 5.961 oficines bancàries. Segons dades del Banc d’Espanya, ha passat de tenir 8.155 oficines el 2008 a 2.194 el 2022.