Convoquen una concentració a les portes de l'empresa CIN Soritec d'Hostalric

L'empresa ha presentat una proposta de desvinculació salarial del Conveni general de la indústria química per no aplicar la clàusula d'actualització salarial prevista, segons CCOO

Exterior de les instal·lacions de CIN Soritec a Hostalric

Exterior de les instal·lacions de CIN Soritec a Hostalric / Ddg

Redacció

El sindicat CCOO d'Indústria de Girona i la representació sindical de la plantilla de la companyia CIN Soritec d'Hostalric han convocat una concentració aquest dimarts, a les 15:00 h, a les portes de l'empresa.

La convocatoria de la concentració arriba després que la direcció de l'empresa CIN Soritec hagi presentat una proposta de desvinculació salarial del Conveni general de la indústria química per no aplicar la clàusula d'actualització salarial prevista, que implica un increment de les taules d'un 10,3%, segons explica el sindicat.

Des de CCOO relaten que després de tres reunions entre la direcció de l'empresa i la representació sindical de la plantilla, l'empresa continua exigint la inaplicació de la clàusula de revisió salarial, la qual cosa suposa una pèrdua econòmica per a les persones que treballen a CIN Soritec. La concentració que tindrà lloc aquest dimarts es farà just abans de la pròxima reunió del període de consultes, que ja és la darrera.

L'empresa CIN Soritec pertany al Grup CIN, una multinacional portuguesa que es dedica a la fabricació de pintures, vernissos i pigments, que té dos centres de treball a Catalunya, un a Montcada i Reixac i el d'Hostalric, que té 30 persones en plantilla.