Els sindicats convoquen set dies de vaga a DXC Technology

A les comarques gironines afecta uns 120 treballadors

Manifestació de l’1 de Maig a Girona sota el lema «apujar salaris, abaixar preus i repartir beneficis».

Manifestació de l’1 de Maig a Girona sota el lema «apujar salaris, abaixar preus i repartir beneficis». / ANIOL RESCLOSA

EFE

Els sindicats CCOO, CGT, UGT i la CNT han convocat set dies de vaga a la divisió espanyola de la consultora tecnològica DXC Technology, en què treballen 7.500 persones. A les comarques Gironines aquesta vaga afecta uns 120 treballadors, sent el seu principal client la Generalitat de Catalunya. Es preveu que la plantilla es concentri dijous, dia 21 de març de 2024 davant de la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona.

El grup DXC Technology és una empresa multinacional que proporciona serveis informàtics i de gestió de processos a les principals empreses del sector bancari, energètic i administracions públiques de tot Espanya.

Alguns dels principals clients són Zurich, Mango, MRW, EDP, Carrefour, Caixabank i la majoria de les empreses de l'Ibex35.

En un comunicat, CCOO ha informat aquest dimarts que les jornades de vaga es duran a terme els propers 21 i 22 de març, 29 i 30 d'abril i 3, 4 i 5 de juny.

Durant aquestes jornades es faran concentracions i manifestacions reivindicatives de la plantilla.

Amb la vaga volen denunciar "les pèrdues salarials" que, a parer seu, s'han acumulat els últims anys i que calculen són del 17%, mentre que l'empresa "manté ingressos rècord any rere any".

Les diferents seccions sindicals consideren que la pèrdua salarial és fruit de "la devaluació dels salaris dels treballadors".