Garantir la seguretat a casa

Un bon pany i un tancament de portes i finestres ens pot estalviar algun ensurt, igual que disposar d’un extintor dins l’habitatge

Un extintor ben senyalitzat a l'interior d'un habitatge.

Un extintor ben senyalitzat a l'interior d'un habitatge. / DdG

David Céspedes/AMIC

La seguretat del nostre habitatge és fonamental. A banda de tenir un bon sistema de blindatge en portes i finestres també hem de tenir present que cal disposar d’altres elements en cas d’emergència com pot ser un extintor. 

Els robatoris a les llars solen ser molt freqüents i no únicament durant l’època de vacances. Un altre dels casos que es repeteixen són les ocupacions de les propietats privades. Per aquest motiu, cal posar-nos en mans d’un professional de sistemes de seguretat i escollir el millor sistema que s’adapti a les característiques del nostre habitatge i a les nostres necessitats. Un bon pany de seguretat que almenys dificulti l’accés a l’habitatge pot resultar fonamental per evitar ensurts.

Foc a casa

D’altra banda, enfrontar-se a un incendi és una situació complicada i la rapidesa amb què s’actuï pot ser la diferència entre un petit incident i una tragèdia. En aquest sentit, tenir un extintor a casa és una decisió que no només pot salvar propietats, sinó també vides. 

Les principals utilitats d’un extintor a casa són:

Combatre petits focs: El propòsit principal d’un extintor és controlar i extingir petits incendis abans que esdevinguin incontrolables. Aquests petits focs poden començar per diversos motius com ara un mal funcionament elèctric o un simple accident amb una espelma.

Evitar la propagació: En el cas d’un incendi, l’objectiu principal és evitar que es propagui. Un extintor ben utilitzat pot ajudar a confinar l’incendi a una àrea específica, evitant que es propagui a altres zones de la casa.

Guanyar temps: En molts casos, un extintor pot donar el temps suficient per evacuar amb seguretat la casa i trucar als serveis d’emergència. Aquest temps pot ser crític per a la seguretat de la família i els béns materials.

Seguretat mental: Tenir un extintor a l’abast proporciona tranquil·litat i confiança en la capacitat de respondre davant d’una emergència.