La meitat dels gironins suspèn la prova d’accés als graus d’Educació

En només un any, la xifra d’aprovats ha caigut gairebé 10 punts, passant del 60,64% d’aptes al 2022 al 51,35% en l’actual convocatòria

Estudiants examinant-se en la convocatòria d’enguany.

Estudiants examinant-se en la convocatòria d’enguany. / Departament de Recerca i Universitats

Meritxell Comas

Meritxell Comas

Els estudiants gironins són els que arriben menys preparats a la prova d’aptitud personal (PAP) per a accedir a un grau universitari en Educació Infantil o Primària

Així ho constaten les dades fetes públiques ahir pel Departament de Recerca i Universitats, que detallen que només la meitat dels estudiants que el 15 d’abril es van presentar a l’examen a Girona han obtingut la qualificació d’apte (en concret, el 51,35%). Es tracta de la xifra d’aprovats més baixa de Catalunya: són aptes el 51,99% dels alumnes que es van presentar a Tarragona; el 54,29% dels que ho van fer a Bellaterra; el 55,02% dels que es van examinar a Barcelona i el 55,69% en el cas de Lleida.

En només un any, la xifra d’aprovats a Girona ha caigut gairebé 10 punts, passant del 60,64% d’estudiants aptes al 2022 al 51,35% en aquesta convocatòria.

En el global de Catalunya, ha superat la prova el 54,07% de l’alumnat i s’han examinat un total de 4.757 estudiants. La procedència dels estudiants (si es presenten a la prova arribats de Batxillerat o d’FP) és determinant. I és que mentre que el 56,59% dels alumnes de Batxillerat que s’han presentat a la prova l’han superat, aquesta proporció es retalla fins al 35,09% en el cas dels estudiants procedents de Cicles Formatius de Grau Superior.

La PAP consta de dos exàmens, un de competència comunicativa i raonament crític, i un altre de competència logicomatemàtica. La convocatòria extraordinària es farà el proper 19 de juliol.

Subscriu-te per seguir llegint