Notes de tall 2023: Consulta la nota per accedir als estudis de les universitats de Catalunya

A la UdG, Medicina torna a ser la nota més alta amb un 12,676

Diversos alumnes realitzant la selectivitat a Girona, en una imatge d'arxiu.

Diversos alumnes realitzant la selectivitat a Girona, en una imatge d'arxiu. / Marc Martí

ACN

El doble grau de Física i Matemàtiques a la UAB (13,436) i la UB (13,318) tenen les notes de tall més altes de totes les universitats públiques catalanes. Els estudis de Medicina es tornen a situar entre els més demandats i amb notes més altes. En el cas de la UdG, la nota de tall és de 12,676, molt similar a la de l'any passat.

Els responsables de Recerca i Universitats que han indicat que el 82,9% dels 57.263 preinscrits ja tenen assignada plaça. A més, sis de cada deu han entrat a la seva primera preferència. A banda, s'han reduït significativament els sol·licitants de fora de Catalunya passant del 26,3% al 16,87%.

En la següent taula pots buscar totes les notes de tall del sistema universitari català.

La Universitat de Girona (UdG) ha rebut 2.482 estudiants assignats en primera preferència en la preinscripció universitària pel curs vinent. Es tracta d'un 8% més dels que hi havia l'any passat (174 persones). Per altra banda, la universitat gironina ha rebut 4.178 sol·licituds en primera preferència, pràcticament la mateixa xifra que el curs anterior (4.135).

La Universitat de Girona ha tancat la preinscripció amb nou titulacions amb una nota de tall superior al 10, tres menys que el curs passat. Malgrat tot, en tres de les nou que hi ha enguany ha pujat la nota de tall. Es tracta de la doble titulació de Biologia i Biotecnologia (d'11,41 passa a 11,51), la doble titulació de Mestre d'Educació Infantil i Mestre d'Educació Primària (de 9,97 a 10,42) i el doble grau de Criminologia i Dret (de 10,06 a 10,09).

La matrícula del estudiants de primer per al curs 2023-2024 tindrà lloc del 14 al 19 de juliol. Els nous estudiants podran realitzar la matrícula en línia, a través d’una aplicació web d’automatrícula.

Les notes de la selectivitat

Els resultats dels exàmens de la selectivitat van publicar-se el 22 de juny al portal d’accés a la universitat. Allà, els alumnes també poden descarregar-se un certificat de les PAU amb les qualificacions. Aquest certificat és un document amb codi segur de verificació (CSV) que li dona la mateixa validesa que un original.