Nou conveni amb Samsung

L’empresa dotarà d’equipament tecnològic a diversos centres educatius en el marc del programa «Aula de Futur»

Un grup d’alumnes en una aula d’informàtica.

Un grup d’alumnes en una aula d’informàtica. / DdG

Redacció

El Departament d’Educació, a través d’un conveni promogut entre el Ministeri d’Educació i l’empresa tecnològica, disposarà d’equipament tecnològic destinat a la millora de l’aprenentatge de l’alumnat. El Govern ha aprovat l’adhesió al conveni amb l’empresa tecnològica Samsung per tal d’implantar el projecte «Aula del Futur». Aquest és un dels acords que el Departament d’Educació subscriurà amb sis empreses especialitzades per disposar d’equipament tecnològic destinat a la millora de l’aprenentatge de l’alumnat.

Els convenis, promoguts pel Ministeri d’Educació i Formació Professional, tenen per objectiu que les empreses proporcionin el material tecnològic per a desenvolupar metodologies didàctiques en el marc del projecte. La iniciativa projecte «Aula del Futur» facilitarà la reflexió i avaluació dels centres educatius pel que fa a la creació i gestió d’espais innovadors d’aprenentatge. Alhora permetrà inspirar i formar docents en l’ús d’espais innovadors d’aprenentatge que incloguin l’ús de tecnologies digitals per afavorir els processos d’ensenyament i aprenentatge.

Inversió en robòtica

El Consell Executiu va autoritzar el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI) a licitar un contracte per subministrar equipament de robòtica a les aules dels centres educatius del Departament d’Educació, per un valor estimat de 29.164.431 euros.

Aquest equipament de robòtica i computació arribarà a tots els centres del Servei d’Educació de Catalunya, que podran triar l’equipament d’entre un catàleg, amb l’objectiu d’ajustar-se al màxim a les necessitats de cada centre. L’objectiu és garantir experiències educatives amb aquest equipament a tot l’alumnat. La licitació compta amb un servei de postvenda i garantia. La licitació també compta amb formació instrumental per als centres i docents que ho vulguin. Les mentories digitals acompanyaran també els centres per incorporar aquest equipament en les pràctiques d’aprenentatge. Aquesta inversió forma part de l’Estratègia d’Impuls Digital i STEAM presentada pel Departament d’Educació el passat novembre de 2022, amb l’objectiu de millorar l’equitat del sistema educatiu català.