Avui s'inicia el curs 2023/24 pels alumnes de Batxillerat, CFGM i CFGS

Coneix altres cursos que avui, també, donen el seu tret de sortida

Descobreix com accedir a la universitat si no fas Batxillerat

Inici de curs Batxillerat, CFGM i CFGS

Inici de curs Batxillerat, CFGM i CFGS / @freepik

Cristina Clopés

Cristina Clopés

Dimarts 12 de setembre, una setmana després que els alumnes d'educació infantil, primària, ESO i cicles formatius de formació professional bàsica comencessin les classes lectives, s'inicien les classes pels alumnes de Batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior. A més, avui, també engeguen els següents cursos: especialització de la formació professional, itineraris formatius específics, programes de formació i inserció i, cursos de formació específica per a l'accés a cicles.

Així doncs, ara, tots els joves a partir de 16 anys que volen i poden estudiar, ja tornen a estar en marxa en aquest nou curs lectiu. Tant els que han decidit estudiar una professió basada en coneixements i pràctiques com els que han decidit emprendre un nou camí per iniciar dos anys d'estudis d'especialització sense pràctiques per iniciar, més endavant, un camí cap a la carrera dels seus somnis.

Però, els que estan o volen cursar un cicle formatiu també podran accedir a la Universitat?

Cicle formatiu d'estètica

Cicle formatiu d'estètica / @freepik

Descobreix les diverses possibilitats per accedir a la carrera dels teus somnis si curses un CF (cicle formatiu)

Per tal d'aconseguir arribar a la universitat, necessites complir amb certs requisits, si no és que has cursat el Batxillerat i has passat les proves de la selectivitat. Aquests són els passos a seguir per aconseguir una plaça a la universitat:

Si has cursat un CFGS (cicle formatiu de grau superior), podràs accedir-hi directament amb la nota mitjana del cicle. En el cas que, la teva nota sigui més baixa i no arribis a la carrera desitjada, tindràs l'opció d'aconseguir els punts que et falten a través d'una prova: fent la part específica de la selectivitat.

En cas que, siguis adult i tinguis més de 25 anys o 45 anys, tindràs l'opció de fer una prova per tal d'aconseguir entrar a la carrera desitjada. Aquesta prova es basa en diversos exàmens amb unes matèries comunes i altres d'específiques segons la carrera a la qual vulguis accedir. Les matèries comunes són llengua catalana, castellana, juntament amb un comentari de text i, una llengua estrangera. 

Ara ja coneixes tots els canals per accedir a estudis superiors universitaris, però abans, esperem i desitgem que passis un bon curs, facis Batxillerat o un cicle formatiu. Feliç inici de curs!