Com ajudar al teu fill a adaptar-se a una nova escola

Coneix tots els passos que has de seguir perquè el teu fill se senti segur a l'hora de canviar de centre

Ajuda al teu fill a adaptar-se a una nova escola

Ajuda al teu fill a adaptar-se a una nova escola / getty images

Eva Remolina / AMIC

La tornada a escola i a les seves rutines, després del llarg període vacacional, ja per si mateix, no és gens fàcil. Si a tot això li sumem començar en una nova escola, amb nous companys, nous professors i un sistema educatiu amb normes i mètodes de treball diferents, pot causar en el nen pors i certa ansietat, sobretot si es troba en una edat més avançada o té problemes de comunicació i socialització. En aquesta situació, el paper dels pares és crucial. Seguint aquests consells, no obstant això, podem ajudar-los al fet que el procés d'adaptació es faci una mica més suportable.

1- Animeu-lo a ser receptiu a les opinions i consells dels seus companys i a participar en classe de manera activa.

2. Apunteu-lo a alguna activitat extraescolar que s'organitzi dins l'escola i que pugui agradar-li, ja que serà una bona ocasió per a conèixer a altres companys i sentir-se més integrat i part d'un grup dins del col·legi.

3. Convenceu-li que sigui ell mateix, sense voler fingir per a caure bé o canviar la seva conducta. Ha d'ajuntar-se amb aquells amb qui tingui complicitat i gustos i aficions afins, i no amb qui té una millor fama dins del centre educatiu.

4. Parleu de tot allò que té el nou col·legi i que és més favorable que l'anterior. Per exemple, si disposa de piscina, de millors instal·lacions...

5. Recordeu-li que els canvis impliquen noves oportunitats, tant per a establir noves amistats, com per a començar de zero certs hàbits o iniciar noves activitats.

6. Convideu als seus companys/as a casa per a jugar o fer deures junts, o a veure's els caps de setmana per a fer alguna activitat o practicar algun esport plegats.

7. Feu-li saber que sempre pot comptar amb tu i que pot parlar de les seves pors o problemes sense sentir-se jutjat.