Set alumnes gironins, guardonats amb els Premis Extraordinaris de Batxillerat

Són estudiants del Montessori Palau Girona, el Vedruna de Palamós, i els instituts Frederic Martí i Carreras de Palafrugell, La Bisbal, Sa Palomera de Blanes i Cendrassos de Figueres                                        

Els alumnes premiats, ahir.

Els alumnes premiats, ahir. / Departament d'Educació

Meritxell Comas

Meritxell Comas

Set estudiants gironins van ser guardonats ahir a la tarda amb els Premis Extraordinaris de Batxillerat, un reconeixement oficial a l’excel·lència dels alumnes que van superar segon de batxillerat el curs passat amb les millors qualificacions de Catalunya. Els estudiants que han obtingut el reconeixement són Francesc Fernández Manzanera i Marcel Garrigosa Segarra (Montessori Palau Girona); Maria Paula Huertas Vieira (Vedruna de Palamós); Mireia Costas Tulla (institut Frederic Martí i Carreras de Palafrugell); Irina González Palet (institut La Bisbal de la Bisbal d'Empordà); Arnau López Vega (institut Sa Palomera de Blanes); i Carlos Sanz Peña (institut Cendrassos de Figueres). En el conjunt de Catalunya s'han reconegut un total de 46 alumnes.            

La consellera d’Educació, Anna Simó, va assegurar en l'acte de lliurament dels premis -que es va celebrar a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya- que "l'esforç que heu fet durant la vostra escolarització té un reconeixement, un reconeixement compartit" i va assenyalar que "cadascuna de les vostres històries és diferent però tenen com a punt en comú el treball i la perseverança, cosa que, estic convençuda, us portarà a l'èxit laboral i vital".

Els premis, defensa Educació, "suposen un estímul per als alumnes i alhora són una mostra de la constància i compromís pel treball compartit entre alumnat, professorat i família".

Per accedir a les proves els alumnes han d’haver cursat i superat els dos cursos de batxillerat, haver finalitzat aquest estudis a Catalunya el curs 2022-2023 i tenir una qualificació mitjana de tot el batxillerat igual o superior a 8,75. En l’edició d’enguany s’han presentat a examen un total de 791 alumnes per a les tres modalitats a concurs -la modalitat d’humanitats i ciències socials, la de ciències i tecnologia, i la d’arts-. Les proves per optar als Premis Extraordinaris de Batxillerat s'estructuren en tres parts. La primera consisteix en un comentari crític sobre un tema d’interès general de la realitat social, històrica o cultural. En la segona, l’alumne ha d’exposar el propi punt de vista sobre un tema en la primera llengua estrangera cursada per l’alumne en el batxillerat. I en la darrera prova cal respondre qüestions proposades sobre la matèria de modalitat que ha triat l’alumne en fer la inscripció, en funció de la modalitat de batxillerat cursada.

Subscriu-te per seguir llegint