Fundació KREAS: deu anys i més de 4.300 alumnes formats en el sector agroalimentari

Va ser impulsada l’any 2014 a Olot amb l’objectiu d’ajudar a les empreses del sector alimentari a formar i qualificar el personal i ajudar-los a incorporar nou talent en modalitat dual

Mig any després d’haver finalitzat els estudis, la inserció de l’alumnat de KREAS és del 97%.

Imatge d'arxiu d'alumnes de Kreas en un laboratori

Imatge d'arxiu d'alumnes de Kreas en un laboratori / Fundació Kreas

Redacció

Acabar els estudis i trobar feina sense problemes. És el que ha aconseguit la Fundació KREAS a Olot. Aquesta entitat sense ànim de lucre impulsada fa deu anys per la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies (FECIC) i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, amb la complicitat des dels seus inicis de l’Ajuntament d’Olot, té unes xifres d'inserció laboral envejables i molt superior a la mitjana: Un 81% dels joves s’incorpora al món laboral tan bon punt han finalitzat la formació. Mig any després d’haver finalitzat els estudis, la inserció de l’alumnat de KREAS és del 97%.

Olot va acollir a finals de febrer una reunió del Patronat de la Fundació KREAS on es va donar compte dels resultats obtinguts en els primers deu anys de funcionament. Des de 2014, s’han impartit 42.686 hores de formació a 4.364 alumnes i la Fundació ha rebut diversos reconeixements, entre ells el premi FPCAT 2020 al millor centre formatiu de Catalunya.

La directora de KREAS, Mònica Furtet, i el regidor de Promoció d'Olot, Estanis Vayreda, han explicat que més de 4.300 alumnes s’han format a través de la Fundació

La directora de KREAS, Mònica Furtet, i el regidor de Promoció d'Olot, Estanis Vayreda, han explicat que més de 4.300 alumnes s’han format a través de la Fundació / Ajuntament d'Olot

Suport d'empreses agroalimentàries punteres

Al Patronat de KREAS hi ha representades empreses com BonÀrea, Noel Alimentaria, BonPreu, Grup Cañigueral, Casa Tarradellas, Escorxador d’Avinyó i La Fageda. A data d’avui, més de 75 empreses col·laboren amb la Fundació KREAS a través de la formació dual, cursos oficials i formacions a mida.

Actualment KREAS ofereix un Cicle Formatiu de Grau Superior en Processos i Qualitat a la indústria Alimentària que segueixen 34 alumnes. També posa a disposició de l’alumnat certificats professionals, entre els que destaca el d’activitats auxiliars de magatzem i el d’operacions auxiliars de manteniment i transport a la indústria alimentària que es van iniciar durant l’any passat. L’activitat formativa a mida per a empreses, tallers i jornades i cursos per a la població en general són altres iniciatives que organitza KREAS.  

Un professor mostrant la tècnica per especejar carn als alumnes

Un professor mostrant la tècnica per especejar carn als alumnes / Fundació Kreas

Tots els alumnes del Cicle superior i certificats de professionalitat fan modalitat 100% dual, és a dir, tots estudien i treballen. El rati d’inserció de l’alumnat de la formació modal és del 81% i arriba fins al 97% mig any després d’haver finalitzat els estudis.

Altres cursos que s’han fet o s’estan fent des de KREAS tracten sobre el protocol SAE per a l’exportació, benestar animal i seguretat alimentària. També s’ha organitzat una primera promoció d’un curs oficial dedicat a la Nutrició i Al·lèrgens. La bona acceptació que ha tingut aquesta última formació ha fet que ja s’estigui treballant per adaptar els continguts a una nova promoció oberta a tota la població i que sigui 100% subvencionada.

La participació a la Fira Univers jove de Ripoll i al Garrotxa PRO organitzat la setmana passada a Olot són altres activitats en les que participa la Fundació KREAS que té la seva seu a Can Monsà, al número 3 del carrer Fontanella d’Olot.