Estudiants gironins creen 17 cooperatives

El projecte té una durada d’un curs i el 40% dels beneficis es destinen a iniciatives socials

Les parades dels instituts, ahir a la plaça Pompeu Fabra.

Les parades dels instituts, ahir a la plaça Pompeu Fabra. / Ferran Gasau

Meritxell Comas

Meritxell Comas

Aquest curs han nascut fins a 17 cooperatives experimentals de la mà de més de 270 estudiants procedents d’11 centres de secundària gironins, des de Banyoles fins a Ripoll, passant per Girona, Celrà, Figueres, Llagostera, Olot, Roses i Sarrià de Ter.

El projecte, que des del 2010 impulsen la Diputació de Girona i Emprengi (Associació de Promoció de l’Emprenedoria i el Cooperativisme als Centres Educatius), vol que els alumnes visquin en la seva pròpia pell el procés de creació d’una cooperativa. «És un projecte molt transversal, no es tracta només d’aprendre coses sinó d’aprendre-les fent-les, des de buscar una idea de cooperativa a crear els estatuts de funcionament, passant per decidir què vendran, buscar un nom o definir el logotip», va explicar ahir el president d’Emprengi, Joaquim Bosch, en el marc de la Fira de les Cooperatives Escolars.

I és que els alumnes van desembarcar ahir al matí a la plaça Pompeu Fabra de Girona per a donar veu als seus projectes. «La majoria de les cooperatives que han creat són d’àmbit comercial, els alumnes es posen en contacte amb els proveïdors i venen productes alimentaris en mercats setmanals o esdeveniments puntuals, des d’olives a embotits, però també fan braçalets o cremes per les mans», va detallar Bosch. El 40% dels beneficis han d’anar destinats a projectes socials. «Això els permet connectar amb la ONG o entitat que tenen al costat de casa i involucrar-s’hi», va afegir el president.

Subscriu-te per seguir llegint