El número u de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, va recalcar al líder d'ERC, Oriol Junqueras, que es presenta a les eleccions per defensar, davant del «cop del 155», una «presidència i un Govern legítim que hauria d'estar en plenes funcions».

En una entrevista a Rac1, Puigdemont va replicar així Junqueras després que l'exvicepresident, a través d'una conversa telefònica des de la presó, digués que espera formar govern i «tenir l'oportunitat de presidir-lo». Puigdemont no va clarificar si acceptaria estar en un Govern presidit per ERC si la formació republicana guanya les eleccions, però va insistir en la necessitat de restituir el Govern cessat pel 155 tal qual, amb ell al capdavant, a l'hora que va remarcar que per a ell Junqueras segueix sent el vicepresident. «La fórmula que millor desmenteix el 155 és aquella que més s'assembla a allò que vol destruir», va afirmar, en al·lusió al cessament del Govern.

Puigdemont va subratllar que es presenta al 21-D «com a president per defensar una presidència legítima i un Govern legítim que hauria d'estar en plenes funcions al Palau de la Generalitat», amb la finalitat de «desautoritzar a través dels vots un cop il·legítim». Va augurar que el 21-D es provarà que el 155 no era la «recepta» per solucionar el conflicte, que és «polític i no penal». A més, va incidir que seria una «broma de dimensions còsmiques» que el Govern del PP no acceptés els resultats de les eleccions que ha convocat ni els requisits de JxCat que surtin els presos i puguin tornar els que són a Bélgica. «Allò que les urnes han absolt no et pot portar a la presó, si acceptes regles del joc d'una democràcia i d'unes eleccions», va assegurar.

Preguntat per si estaria disposat a acordar un referèndum, el president cessat va afirmar que «sempre està obert a pactes amb l'Estat» i va cridar el Govern central que, si perden les eleccions els partits del 155, accepti «canviar de recepta i seure d'una punyetera vegada a la taula» a negociar.

D'altra banda, es va referir a la denúncia que presentava JxCat contra la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría després d'haver dit en un acte que el PP ha «escapçat» ERC i JxCat, els cartells electorals dels quals són a la presó. Puigdemont va criticar la «cara dura» de Santamaría per defensar que el 155 ha aportat «calma» a Catalunya, quan hi ha persones «a la presó o a l'exili», i va dir que la vicepresidenta «encarna aquell Estat de terror i de por» davant «l'esperança i els desitjos» que representa JxCat. Va retreure a Santamaría que «presumeixi públicament de passar-se pel clatell la separació de poders» però «espera poc» de la denúncia a la Fiscalia.