El meteoròleg Tomàs Molina serà el número dos d'ERC a les eleccions europees

S'incorpora a la coalició dels republicans amb EH Bildu, el BNG i Ara Més

Primer pla del meteoròleg Tomàs Molina durant la presentació del  llibre 'Fem-ho circular!' de Francesc Gambús. Imatge del 22 de febrer de 2019. (Horitzontal)

Primer pla del meteoròleg Tomàs Molina durant la presentació del llibre 'Fem-ho circular!' de Francesc Gambús. Imatge del 22 de febrer de 2019. (Horitzontal) / ACN

ACN

ACN

 El meteoròleg Tomàs Molina serà el número dos de la candidatura d'ERC a les eleccions europees del 9 de juny. Segons ha informat la formació, s'integrarà a la llista d'Ara Repúbliques que encapçalarà l'actual eurodiputada Diana Riba i en la qual també concorren en coalició EH Bildu, el BNG i Ara Més. Molina és físic, professor associat de la Universitat de Barcelona (UB) i el cap de Meteorologia de TV3 des de 1987. Els republicans han defensat el seu fitxatge per reforçar el perfil ecologista de la candidatura "amb l'objectiu de seguir construint una Europa de nacions lliures, socialment justa, verda, feminista i capaç de parar els peus a l'extrema dreta".

En un missatge a les xarxes, Molina ha explicat que ha decidit fer el pas a la política "perquè cal lluitar contra el canvi climàtic". "Tal com estan les coses, he decidit presentar-me amb ERC", ha defensat. Ocuparà la quarta posició de la llista.