Paneque afirma que la transició ecològica a les comarques gironines i la implantació de les renovables és compatible amb la protecció del paisatge

La cap de llista del PSC destaca la importància de la construcció de la planta de triatge del Baix Empordà per adaptar les comarques gironines a les noves fórmules de gestió de residus  

La cap de llista socialista a Girona, Sílvia Paneque.

La cap de llista socialista a Girona, Sílvia Paneque. / PSC

Redacció

Redacció

La candidata del PSC per Girona, Sílvia Paneque, ha defensat que la transició ecològica a la província i la implantació de renovables és compatible amb la protecció del paisatge. Per a Paneque, també és imprescindible la construcció del nou centre de tractament de residus del Baix Empordà. «El sol fet que signifiqui la substitució de la planta de Solius o que s’acompanyi amb el buidatge de Vacamorta ja suposarà un abans i un després en matèria de sostenibilitat», valora. 

Per la seva banda, el número 2 de la candidatura, Víctor Puga, apunta que Girona «té un gran potencial per desenvolupar i estendre les energies renovables, en especial la fotovoltaica», i també per «fomentar la innovació i fer-la repercutir en la preservació del territori a través d’una política urbanística i mediambiental ranoable i menys agressiva amb el paisatge».

En aquest sentit, adverteix que la transició cap a la implantació de renovables «no tindrà sentit» si no es conjuga amb la preservació del medi ambient. Per això, destaca la «prioritat» de projectes com el centre d’interpretació del prac natural del Cap de Creus a Sa Falconera, la protecció de l’Albera o la neteja i rehabilitació de les lleres del riu Fluvià, entre altres.