Garriga diu que denunciarà els "pallassos" que han protestat durant una visita de Vox a Girona i en demanarà l'expulsió

Davant d'una trentena de manifestants, el dirigent demana que els enviïn "de pet als seus països d'origen"

Protestes durant una visita de Vox a Girona

ACN

ACN

El secretari general de Vox, Ignacio Garriga, ha dit que denunciarà els "pallassos" que han protestat durant una visita del seu partit a Girona. Una trentena d'antifeixistes han respost a la crida dels CDR per manifestar-se davant la paradeta que el partit d'extrema dreta havia muntat prop del límit del municipi amb Salt. Davant un dispositiu policial d'una dotzena de furgonetes de Mossos d'Esquadra, Garriga ha dit que hi havia prou agents per identificar-los a tots. A més, en declaracions als mitjans, ha exigit que l'Estat enviï "de pet als seus països d'origen" als manifestants que "no haurien d'estar al territori nacional". El diputat ha dit que la protesta és una prova que Catalunya no viu la "normalitat" que proclama Pedro Sánchez.

Garriga ha exclamat que "no és normal" haver d'estar escoltats amb furgonetes i helicòpters dels Mossos d'Esquadra per muntar una carpa informativa mentre manifestants han proferit "amenaces de mort i han llançat objectes". En tot moment la policia ha mantingut separats els militants d'extrema dreta i la carpa informativa dels manifestants independentistes. Amb tot, el dirigent d'extrema dreta ha dit que durant la seva passejada "s'ha posat en risc la integritat de catalans", entre els quals "càrrecs públics i regidors".

Garriga ha visitat el barri de Can Gibert de la capital gironina acompanyat del cap de llista del partit a la demarcació, Ignasi Mulleras, i del diputat de la formació Alberto Tarradas. Segons el líder de Vox a Catalunya, la zona per la qual han passejat és "el retrat" de les conseqüències del govern liderat del PSOE, "que han condemnat la gent humil a la inseguretat, entre l'abandonament dels serveis públics i la creixent ocupació".

La taula de diàleg "es tancarà el 24 de juliol" si Vox és determinant

D'altra banda, Garriga ha valorat la proposta de consulta sobre la taula de diàleg de Sumar, explicada per la candidata a Barcelona, Aina Vidal, en una roda de premsa organitzada per l'ACN. Segons ell, les converses entre les administracions espanyola i catalana obertes en aquest mandat "es tancarà el 24 de juliol" si Vox obté "els resultats esperats". En canvi, sí que ha mostrat voluntat de fer una consulta a tota la ciutadania sobre les polítiques d'immigració, sobre la dicotomia "fronteres obertes o blindar-les contra la immigració il·legal". També n'ha suggerit una altra, "sobre si explotar els recursos naturals o bé "seguir segrestats per l'Agenda 2030 globalista".

Garriga també ha proposat una "gran i històrica rebaixa fiscal" que serà "progressiva". Malgrat que ha constatat que "el dia 25 de juliol" no podran baixar tots els impostos, ja que "es posaria en risc l'estat del benestar", ha dit que sí es podrà dur a terme durant la legislatura. Per a compensar la pèrdua d'ingressos de l'Estat, proposen "una reducció dràstica de la despesa política, en subvencions i en infinitat de xiringuitos polítics", a banda d'una "reducció de la despesa ideològica i una reestructuració de l'Estat".