El PDeCAT reclama que els ports de Palamós i Roses siguin Schengen

Amb l'objectiu de poder "evitar un col·lapse fronterer i una pèrdua de capacitat atractiva a nous operadors"

El candidat del PDeCAT-Espai CiU al Congrés per Girona, Pol Pérez, en la seva visita a l'Empordà

El candidat del PDeCAT-Espai CiU al Congrés per Girona, Pol Pérez, en la seva visita a l'Empordà / PDeCAT-EspaiCiU

Redacció

El candidat del PDeCAT-EspaiCiU al Congrés per Girona, Pol Pérez, reclama que Palamós i Roses esdevinguin ports Schengen "per evitar un col·lapse fronterer i una pèrdua de capacitat atractiva a nous operadors a les comarques gironines".

La formació explica que "el 2018, per enèsim cop, l'Estat va dictaminar que el Port de Palamós no disposava de la capacitat ni les infraestructures necessàries per esdevenir Port Schengen". Ara, consideren que els "56 creuers anuals entre ambdós ports i l'arribada desestacionalitzada dels passatgers amb alt poder adquisitiu" son motius que reforcen la seva posició.

A través d'un comunicat, el partit assegura que any rere any, "governs de tots colors han donat l'esquena al teixit empresarial i a les demandes de les administracions gironines". PDeCAT, que s'ha reunit amb el sector nàutic, pesquer i comercial del Baix i Alt Empordà, afirma que ha recollit més d'una desena de mesures incompletes per l'Estat, i assegura que Alícia Fuentes, candidata al Senat, treballarà per implantar polítiques públiques d'estimulació a les PiMEs, autònoms i societat, proposar la simplificació burocràtica i consensuar l'ordenació del litoral gironí.