Lamuà defensa una mobilitat sostenible

Dona suport al tren-tram de la Costa Brava i el d'Olot-Banyoles-Girona

Lamuà, fent una visita al mercat de Salt.

Lamuà, fent una visita al mercat de Salt. / PSC

DdG

El candidat socialista al Congrés, Marc Lamuà, ha defensat que la mobilitat a les comarques gironines «ha de ser sostenible», amb una xarxa ferroviària amb més freqüències i nous plans de mobilitat supracomarcals. 

“Establir uns plans de mobilitat comarcals permetria fer una mobilitat coherent i verda, amb la continuació, per exemple, de les xarxes ciclables i establint unes polítiques de mobilitat coordinadament entre tots els municipis. També és important que es pugui discutir i establir la mobilitat de l’eix Pirineus i de la Costa Brava per garantir que no es produeixin els problemes de mobilitat estacionals existents. És un treball d’anys, però que cal fer, des de les administracions supramunicipals hauríem de fer aquest esforç", ha apuntat Lamuà.

“El PSC també fa temps que ha reiterat el seu suport als Trens Tram de la Costa Brava i el d’Olot-Banyoles-Girona, la darrera vegada al ple de la Diputació de Girona de juny”, ha comentat Lamuà. “També fa sis mesos que la ministra va anunciar la compra de 97 nous trens per a Rodalies; això permetrà renovar el parc ferroviari i ampliar freqüències on la demanda ho requereixi. A les comarques gironines operen els trens de Rodalies R1 Molins de Rei - Maçanet Massanes, R2 Nord Aeroport BCN – Maçanet Massanes i R11 Aeroport BCN – Portbou. Reforçant aquest servei també reforcem una mobilitat més neta i sostenible”, ha explicat el candidat dels socialistes gironins.