Puigdemont es dirigeix als abstencionistes: "Catalunya no es defensa amb les mans a les butxaques"

L'expresident fa una "crida a la mobilització" de l'independentisme perquè cal ser a "totes les trinxeres"

L'expresident Carles Puigdemont intervé telemàticament en un acte de campanya de Junts a Amer.

L'expresident Carles Puigdemont intervé telemàticament en un acte de campanya de Junts a Amer. / Eli Don - ACN

ACN

La primera aparició de Carles Puigdemont en campanya electoral ha estat a la seva vila, Amer, on s'ha celebrat l'acte central de campanya de Junts per Catalunya. I l'expresident ha volgut dirigir el seu missatge cap als independentistes que es plantegen no anar a votar el proper 23 de juliol, que és avui una de les principals preocupacions de la candidatura. "Nosaltres no abandonem, no ens abstenim quan ens ataquen", ha advertit Puigdemont en una intervenció telemàtica en directe des de Waterloo. El dirigent independentista ha fet així una "crida a la mobilització", a no quedar-se "amb les mans a les butxaques", perquè cal ser "a totes les trinxeres", també la de Madrid. A primera fila, amb un llaç groc, s'ha deixat la seva cadira buida.

Rebut amb una ovació dels dirigents i simpatitzants reunits a Amer, l'expresident de la Generalitat ha volgut donar les gràcies a la candidata Míriam Nogueras i la resta de la llista per assumir un compromís que "no és agradable i còmode". Els ha agraït que no es deixin "intimidar per totes les pressiones" i la seva "lleialtat cap a l'exili i cap al país". Ho ha contraposat amb l'actitud d'ERC, sense mencionar-la: "A altres els han donat cops a l'esquena. Tu no has anat a buscar això". En aquesta línia, ha assegurat que tant els republicans com el PSC han decidit "amagat el candidat, es digui Batet o Rufián".

En aquest context, Carles Puigdemont ha assegurat que Junts per Catalunya serà "a totes les trinxeres on calgui defensar Catalunya, de la manera més útil i beneficiosa per als catalans". Perquè, ha insistit, "en aquestes trinxeres s'hi ha de ser", també a les del Congrés dels Diputats i el Senat.

Per tot això, l'expresident de la Generalitat ha volgut ha fet una "crida a la mobilització" als qui es plantegen no anar a votar el pròxim 23 de juliol: "Nosaltres no abandonem, no ens abstenim quan ens ataquen". I ha reblat aquest missatge: "Catalunya no es defensa amb els braços plegats o amb les mans a les butxaques. Com més ens ataquen, més ens hem de donar les mans i ajuntar forces per poder-nos defensar".

"Som un partit per defensar Catalunya i a tot arreu, i per això fem nosa i incomodem", ha sostingut l'eurodiputat de Junts. "No som aquells que anem a veure si caiem bé a partits de fora de Catalunya, no som gent que es desviu per tenir aliats espanyols", ha reblat Puigdemont, que ha garantit que "ni cap medalla, ni cap aplaudiment fàcil ens farà desviar ni un mil·límetre".