Les anècdotes de les votacions a les eleccions generals

La jornada electoral ha deixat diverses imatges divertides als col·legis electorals

L'alcalde de Saldaña votant vestit de romà

L'alcalde de Saldaña votant vestit de romà

Redacció

La jornada electoral del 23J s'està desenvolupant amb normalitat, encara que hi ha hagut algunes petites anècdotes: del nou rècord a Villarroya (La Rioja) fins a dues vocals amb signes d'embriaguesa.

Un elector posa dos sobres a la mateixa urna i suspenen deu minuts la votació

La votació de les eleccions generals d'aquest diumenge 23 de juliol s'ha hagut de suspendre durant deu minuts en el col·legi de Nuestra Señora de los Remedios de Chiclana de la Frontera (Cadis) després que un votant diposités dos sobres en una mateixa urna.

Nou rècord a Villarroya: voten en 26 segons

Els set votants censats en el municipi de Villarroya (La Rioja) han completat les votacions en les eleccions generals d'aquest diumenge en 26 segons, 3 menys que el seu rècord dels comicis municipals i autonòmics del passat 28 de maig. Aquests 26 segons haurien estat menys si a un dels votants no li hagués caigut una de les paperetes a la taula abans d'introduir-la a l'urna.

Detinguda una dona per trencar una urna amb vots

Una dona ha estat detinguda per agents de la Guàrdia Civil al municipi de Berrocal de Salvatierra (Salamanca) per tirar una urna electoral a terra i fer-la miques, segons ha explicat la Subdelegació del Govern a Salamanca. Pel que sembla, la dona ha accedit al col·legi electoral del municipi "molt alterada" i ha tirat l'urna a terra, la qual cosa ha provocat el seu trencament.A conseqüència d'aquest incident ha estat alertada la Guàrdia Civil, que ha desplaçat als agents que finalment han detingut a la dona i l'han traslladat a la caserna del municipi de Guijuelo.

Dues vocals amb símptomes d'embriaguesa

A Salamanca, en Santa Marta de Tormes, que són festes, la presidenta titular d'una taula s'ha presentat, com era la seva obligació, però assegurant que tenia gastroenteritis i que era convenient que es procedís a la seva substitució. La curiositat ha estat que els dos suplents d'aquesta persona havien complert amb la seva obligació de ser presents al col·legi electoral, a la Constitució de la taula, però presentaven símptomes evidents d'embriaguesa", per la qual cosa la titular ha decidit quedar-se.

L'alcalde de Saldaña vota vestit d'emperador romà

L'alcalde del municipi palentí de Saldaña, Adolfo Palacios (PP), ha votat aquest diumenge vestit d'emperador romà, acompanyat d'un seguici de soldats i dones també disfressades, en coincidir la jornada electoral amb el tradicional Mercat Romà que se celebra cada any al poble. Vestit com 'Imperator Saldaniae', Palacios ha deixat aquesta nota de color en el col·legi electoral en el qual ha exercit el seu dret al vot just abans de participar en la desfilada militar programada en el festeig per a les dotze del migdia.

L'alcalde de Saldaña entrant al col·legi disfressat de romà

L'alcalde de Saldaña entrant al col·legi disfressat de romà / EFE/Ajuntament de Saldaña

Les Eleccions: l'after d'uns recent casats

Pilar i Luis, una parella acabada de casar a Granada, que han acudit al centre electoral vestits de nuvis i acompanyats dels seus convidats després de passar la nit celebrant l'enllaç.

Un home va al col·legi electoral amb aletes i ulleres de 'snorkel'

Un votant acudeix al col·legi electoral preparat per a anar a la platja. Aquest ciutadà ha exercit el seu dret a vot completament disfressat: aletes, ulleres de busseig, vestit de bany, samarreta hawaiana i una nevera.

Un apoderat s'emporta les paperetes d'altres forces polítiques a Jaén

L'apoderat d'un partit polític al col·legi electoral de les Fuentezuelas, a Jaén capital, s'ha emportat les paperetes corresponents a altres forces polítiques en la jornada electoral d'aquest diumenge, 23 de juliol.