A mesura que la campanya electoral avança, l'ambient s'escalfa. El debat que TV3 va emetre ahir, en el qual van participar els candidats de Girona de les formacions que tenen representació al Parlament, va mostrar uns quants retrets entre els caps de llista de la ciutat. El debat, moderat per Isabel Pascual, va arrencar amb el model turístic de Girona. L'alcalde de la ciutat i candidat de CiU, Carles Puigdemont, va defensar que en el seu mandat "s'ha activat el motor turístic, que estava adormit". Des de la CUP, el número dos de la llista, Lluc Salellas, va lamentar que "només s'ha apostat pel Barri Vell" i va afegir que "cal una diversificació, amb una aposta del model turístic verd". Puigdemont va compartir la idea de descentralitzar el turisme, mentre que l'alcaldable d'ERC, Maria Mercè Roca, va assegurar que "el visitant ha de saber que és a Girona i no a una altra ciutat".

La candidata del PP, Concepció Veray, va llançar la primera acusació del debat, quan va considerar que "és culpa" del PSC que l'aeroport de Girona "estigui en hores baixes", perquè aquest partit "va prendre la decisió d'establir companyies de baix cost al Prat". La cap de llista dels socialistes, Sílvia Paneque, va respondre que "entén" que des del PP no hi ha "res a fer" en la reactivació de l'aeroport. Tot seguit, Paneque va tenir una altra enganxada; aleshores amb Puigdemont, perquè va qüestionar que Girona "sigui la primera ciutat en creació de llocs de treball turístics i places hoteleres", com havia afirmat l'alcaldable de CiU. Segons la candidata del PSC, les dades d'Exceltur (d'on Puigdemont extreia la informació) "situen Girona al número 34, al costat d'Albacete i Logronyo". Puigdemont va respondre que parlava de la rendibilitat de les places hoteleres i va aprofitar per afegir: "Hem fet una ciutat atractiva i hem decidit que la cultura en sigui el motor econòmic".

Llavors es va produir una altra picabaralla, perquè la cap de llista d'ICV-EUiA, Eugènia Pascual, va valorar que en l'actual mandat l'Ajuntament de Girona "s'ha quedat sense àrea de cultura", perquè va considerar que Puigdemont (responsable d'aquesta àrea) disposa de "poc temps, entre Barcelona i Girona", per poder gestionar-la. En aquest punt del debat, Veray va justificar els pactes amb Puigdemont: "Quan he votat amb CiU, no ho he fet per enganyar ciutadans, sinó per tirar endavant els projectes de ciutat". En canvi, la candidata del PP va considerar que Paneque ha enganyat els ciutadans, perquè "fins a 10 vegades ha votat el mateix que Puigdemont en la defensa de la independència". La cap de llista del PSC va afirmar que "mai" ha defensat la independència i va afegir: "No li respondré a insults".

L'alcaldable de Ciutadans, Jean Castel, va proposar que es publiqui l'agenda dels regidors a la pàgina web del consistori. Salellas va demanar "més participació als barris" de Girona i Pascual es va sumar a aquesta petició, a més d'insistir en "l'anella verda" de la capital. Paneque es va comprometre a fer de Girona una ciutat lliure de desnonaments i reduir l'atur un 25%. Per la seva part, Veray va assegurar que "no hi ha una millor política social que la creació d'ocupació". Pascual va destacar que la feina "cada vegada és més precària", perquè "hi ha gent que treballa i és pobra". Puigdemont va subratllar que en l'actual mandat l'Ajuntament ha incrementat el pressupost en política d'habitatge i ha dut a terme un programa per casos deficitaris d'alimentació a centres escolars, després que Roca afirmés que "hi ha nens que es desmaien a l'institut".

De nou sobre l'ocupació, Paneque va lamentar que Puigdemont "tragués pit" de les dades de l'atur, "amb 7.000 persones" registrades. A continuació, el candidat de CiU va precisar que es tracta de "6.600 aturats" i va criticar "les falsedats" de Paneque, tot assegurant: "Amb la seva actitud, no m'estranya que s'hagi quedat sola al grup municipal" del PSC. El debat va encarar la recta final amb més retrets, entre Paneque, Castel i Puigdemont. El darrer enfrontament es va produir quan la cap de llista del PSC va criticar que Puigdemont sigui diputat al Parlament; Puigdemont li va qüestionar que posés en dubte el cas de Girona i no de Palafrugell o altres municipis, on alcaldes socialistes també són diputats.