Els Independents de la Selva aspiren a obtenir uns 60 representants

La formació presenta quinze llistes i confien aconseguir més de sis o set alcaldies

Els candidats d'Independents de la Selva, a la plaça del Vi de Girona.

Els candidats d'Independents de la Selva, a la plaça del Vi de Girona. / Aniol Resclosa

Laura Fanals

Laura Fanals

Independents de la Selva vol consolidar la seva presència amb la presentació de quinze llistes, amb l’aspiració d’aconseguir uns 60 representants municipals en les eleccions del 28-M. El president de la formació i candidat a la reelecció per l’Ajuntament d’Arbúcies, Pere Garriga, s’ha mostrat confiat de poder obtenir més de sis o set alcaldies, el que representaria més de 10.000 vots. 

En la presentació de tots els candidats celebrada a Girona, Garriga va assenyalar que la seva formació «és la garantia que les persones estiguin al centre de la política» i és una mostra que «les formacions independents estan a l’alça». De fet, en relació a les llistes independents que es presenten arreu de Catalunya, Garriga calcula que poden convertir-se en la tercera formació amb més vots. Per tot plegat, Garriga reivindica que els indepedents tinguin presència a la Federació de Municipis i a l’Associació de Municipis de Catalunya. «Ha d’haver-hi persones que ens representin en aquestes entitats», assenyala. 

Els quinze candidats

A hores d’ara, Independents de la Selva ha presentat els candidats de Blanes (Xavier Lozano), Lloret (Lara Torres), Tossa (Gisela Saladich), Riudellots (Xevi López), Sant Hilari (Jordi Rotllant), Sant Feliu de Buixalleu (Dieter W. Heinichen), Hostalric (Pep Frias), Massanes (Franc Gómez), Riells i Viabrea (Núria Faucha), Riudarenes(Marta Batlle), Som Cellera (Sergi Serramitja), Entesa per Arbúcies (Pere Garriga), Sils (Martí Noguer), Vilobí (Cristina Mundet) i Santa Coloma de Farners (Pep Prat).

Segons recorden, Independents de la Selva va obtenir a les darreres eleccions municipals 9.215 vots que es varen convertir en 48 regidors, quatre alcaldies, 5 consellers comarcals i una diputada a la Diputació de Girona