Ara Girona proposa un nou model educatiu que no oblidi les altes capacitats

La formació també vol crear una regidoria d'universitat

Carles Ribas, el dia de la penjada de cartells.

Carles Ribas, el dia de la penjada de cartells. / Ara Girona

Redacció

Ara Girona vol ser pioner en un nou model educatiu, que no oblidi les altres capacitats dins les necessitats educatives especials. El cap de llista, Carles Ribas explica que si surt escollit alcalde «Girona es constituirà com a la ciutat del coneixement».

En aquest sentit, Ara Girona proposa realitzar cribratges a les escoles on cada professor obtindrà una graella dels nens que conformen l'aula, amb les necessitats especials que puguin tenir, sigui TEA, TDAH o dislèxia, entre altres. Per altra banda, en aquells que sobresurtin els hi passarem les proves necessàries per a conèixer el seu coeficient intel·lectual. Seguidament, es desenvoluparà un projecte educatiu pioner per tal de desenvolupar i potenciar les altes capacitats, evitant el fracàs escolar i fomentant un retorn a la societat.

A part, la plataforma també suggereix crear la regidoria d'universitat «per fomentar el treball en comú i fer de la ciutat de Girona una verdadera ciutat Universitària», diu Ribas, qui creu que s'ha d'acabar la distància amb la Universitat. A més, Ara Girona també facilitarà «la creació de residències d'estudiants», sentencia Ribas.