Esquerra Republicana vol desbloquejar les 1.000 places d’aparcament del Parc Central

Quim Ayats també reclama "l’agilització" de les obres de la plaça Espanya

L'alcaldable Quim Ayats i la número 2, Raquel Robert, avui a l'entrada de l'aparcament del Parc Central on hi ha 1.000 places per desenvolupar

L'alcaldable Quim Ayats i la número 2, Raquel Robert, avui a l'entrada de l'aparcament del Parc Central on hi ha 1.000 places per desenvolupar / ERC

DdG

Esquerra Republicana a Girona s'ha compromès a treballar "intensament" per a aconseguir que ADIF faci les obres d’adequació de l’aparcament subterrani de l’estació del TAV que acull prop de 1.000 places en dues plantes i que està construït des del 2012. “Toca posar aquest miler de places al servei dels gironins i gironines per treure cotxes de la superfície, alliberar espais i també recuperar per verd la zona de sotavies”, ha assegurat el vicealcalde i alcaldable republicà Quim Ayats. “Defensem i defensarem Girona i la seva gent davant del govern català i estatal, tinguin el color que tinguin", i ha assegurat que "la nostra única prioritat és millorar la vida dels gironins i gironines".

Per això, “el proper mandat seguirem pressionant, negociant i arribant a acords per desbloquejar projectes encallats”, ha afirmat Ayats, que ha enumerat un a un projectes que estan aturats. “Reclamem l’agilització de les obres de la plaça Espanya, perquè siguin una realitat el més aviat possible" i ha assegurat que "ADIF no pot seguir endarrerint la necessària remodelació d’aquesta entrada a Girona”.

A més, Esquerra Republicana segueix reclamant al govern espanyol dues propostes "cabdals" per la ciutat. Per una banda, la cessió gratuïta als ajuntaments dels pisos buits propietat de l’Estat, de la SAREB. “El govern espanyol ha de donar a l’Ajuntament els 185 pisos buits i 17 terrenys que té a Girona per poder incrementar el parc públic d’habitatge”, diu Ayats. Per altra banda, els republicans demanen la cessió a l’Ajuntament de l’edifici de les antigues casernes, per poder destinar-lo a la construcció dels equipaments que necessita l’Eixample. 

De la seva banda, la número 2 de la candidatura i directora del serveis territorials d’Economia i Hisenda, Raquel Robert, ha destacat la feina feta per Esquerra Republicana al govern municipal i al govern de la Generalitat, desbloquejant acords per aconseguir millores pels gironins i gironines. “De la Generalitat hem aconseguit la cessió del xalet de Sant Narcís per usos veïnals; traslladar oficines municipals en un edifici en desús de la Generalitat del carrer Ultònia, la cessió d’un edifici abandonat de Palau per millorar instal·lacions de la Universitat i la cessió dels terrenys de Puig d’en Roca perquè l’Ajuntament de Girona hi pugui desenvolupar un nou complex esportiu”, ha explicat Robert, que també destaca els avenços amb el govern espanyol per l’Arxiu Històric de Girona, la construcció de la Biblioteca a la Casa de la Cultura amb un pressupost d’1 milió d’euros.