Gemma Geis (Junts) vol un «nou projecte» per «somriure al futur»

L’alcaldable de la formació a Girona celebra l’acte central i parla d’un «moment decisiu» per poder «dibuixar» la ciutat dels pròxims anys

Josep Coll

Josep Coll

El Jardí de la Infància de Girona ha acollit aquesta tarda l’acte central de Junts, amb la cap de llista, Gemma Geis, com a principal protagonista i que està convençuda que «cal un nou projecte», ja que «les propostes de fa quatre o vuit anys no serveixen». Un projecte que, sobretot, té l’objectiu que «Girona somrigui al futur» en un moment decisiu. De fet, la mirada cap al futur ha estat un dels missatges que més ha reiterat la candidata durant el seu discurs. Ho ha fet com la seva «declaració d’amor a la ciutat», ja al final.

«Els anys que venen són determinants per dibuixar com serà la Girona de les properes dècades», ha apuntat Geis gairebé al principi del seu discurs. Per això, ha destacat el paper de la mainada pel futur de la ciutat i que n’era important la seva educació perquè «cap nen gironí quedi enrere». En aquest sentit ha indicat alguns dels projectes en el camp de l’educació, com centre educatiu per treballar la comprensió lectora.

Altres projectes que vol impulsar Geis són la creació de la regidoria de benestar emocional, per ser «els primers de tot Catalunya», i iniciar projectes com el Centre Fraunhofer Alemany amb el Campus de Salut, el «més revolucionari i transformador de la nostra demarcació». A banda, però, també «volem una ciutat que governi el dia a dia» i ha remarcat temes com la neteja, la seguretat o la millora de la mobilitat.

A part, Geis també ha apuntat que «volem un govern independentista». La cap de llista, a més, va dir que «no volem una alcaldia sucursal de Madrid» i «no volem que Pedro Sánchez digui a Europa que l’independentisme ja s’ha acabat perquè ha guanyat a Girona». A més, ha afirmat que «necessitem un govern fort que no pateixi el bloqueig que ha patit el govern aquests últims anys per fer tota la feina que hem de fer» i, per això, es va comprometre a governar amb «proximitat, exclusivitat, empatia i molta sensibilitat».

L’acte, que ha aplegat unes 200 persones, també ha comptat amb la intervenció de l’alcaldessa Marta Madrenas, que va explicar que Geis és «l’única candidata que fa propostes innovadores i transformadores» i no vol el model d’alguns «candidats que només han posat pals a les rodes contínuament» durant aquest mandat. També va assistir-hi el secretari general de la formació a Catalunya, Jordi Turull, que va explicar que «no són moments senzills, hi ha adversitats i reptes» i va agrair a la candidata a «fer el pas» per presentar-se a les eleccions municipals. A més, ha criticat la visió dels altres de mirar «més pel partit i no per la gent». Per últim, i per videoconferència, Carles Puigdemont, ha apuntat que «el discurs que té Catalunya no es pot entendre sense la veu pròpia de Girona». A més, va dir que la ciutat «no es pot aturar i ha de continuar treballant en aquesta línia de transformació i modernització».