Motas guanya a Sant Feliu i pot revalidar el pacte amb el PSC

Junts aconsegueix quatre edils, un més que el 2019 i els socialistes en perden un · ERC, GdC i MÉSSFG mantenen els mateixos edils que fa 4 anys

Eva Batlle

Eva Batlle

Carles Motas tornarà a governar Sant Feliu de Guíxols. El seu grup municipal, Tots per Sant Feliu (TSF) s’ha tornat a quedar a un sol regidor de la majoria absoluta. És el mateix resultat que va aconseguir ara fa quatre anys. Ha obtingut 10 dels 21 regidors del ple i per tant, per governar durant en el pròxim mandat haurà de tornar a pactar. 

En els últims quatre anys, Tots per Sant Feliu ha governat amb el PSC. Un pacte que la formació liderada per Motas podrà reeditar malgrat el resultat dels socialistes. El PSC, liderat per Josep Muñoz, ha perdut un regidor i s’ha quedat amb dos.

L’edil perdut pels socialistes ha acabat a mans de Junts per Sant Feliu, que ha millorat resultats. El grup municipal encapçalat per Toni Carrión ha obtingut quatre edils, un més que fa quatre anys. 

Esquerra Republicana (ERC), que lidera Sílvia Romero, en canvi, ha mantingut els resultats dels últims comicis. Els republicans han tornat a aconseguir tres representants.

Les altres dues formacions que van aconseguir representació el 2019, Guíxols des del Carrer (GdC) i Més Sant Feliu de Guíxols (MÉSSFG) han repetit resultats. Cada grup municipal han estat premiat a les urnes amb un edil. Per tant, Pere Albó (MES) i Jordi Lloveras (GDC) seran novament edils de la corporació municipal.

L’únic partit que es presentava a Sant Feliu i que no tindrà representació és el PP. Cristóbal Parra per tant, no entra al consistori. 

En aquest municipi és important assenyalar l’alta abstenció d’aquest 28M. S’ha situat en el 49,27%, 11,21 punts més que fa quatre anys.

Si tanca un pacte de govern, serà el tercer mandat de Carles Motas com a alcalde. Amb els resultats, el nou govern de Tots per Sant Feliu podrà materialitzar alguns projectes que el candidat va anunciar durant la campanya: la segona fase de l’aparcament que hi ha darrere l’estació d’autobusos; continuar el projecte del Monestir i el cobriment de la riera o, fer el projecte executiu de la residència Surís, entre altres.