Puig venç però perd la majoria absoluta i Ferrés entra amb força a Palamós

ERC perd la meitat dels regidors i es queda amb cinc i Som-hi per Palamós s’estrena amb quatre edils · Vox entra amb una regidora

Lluís Puig.

Lluís Puig. / ERC Palamós

Eva Batlle

Eva Batlle

Esquerra Republicana (ERC) ha tornat a guanyar les eleccions municipals a Palamós per tercer mandat consecutiu però ha perdut la majoria absoluta obtinguda en els comicis del 2019. El grup municipal liderat per Lluís Puig s’ha quedat amb la meitat dels regidors (1.786 vots). 

La gran beneficiada de la pèrdua de vots dels republicans és la formació de l’exalcaldessa, Maria Teresa Ferrés, Som-hi x Palamós i Sant Joan-TE. Aquesta ha obtingut quatre regidors (1.499 vots), una xifra que la deixa molt a prop dels republicans.

De la resta de formacions que es presentaven, una de les que ha tingut millors resultats és Junts per Catalunya - Palamós i Sant Joan. El grup municipal que encapçala Raimon Trujillo ha aconseguit un regidor més i en tindrà tres aquest mandat. El PSC de Raquel Gallego també ha aguantat i ha mantingut el mateix nombre de regidors del 2019, tres. La CUP segueix tenint representació a Palamós, un regidor, que serà Alexandre Weltz

Entra Vox

Una de les altres sorpreses de Palamós és l’entrada del grup de Vox. Ho fa amb una regidora, Cristina Ruz que ha obtingut 348 vots. Un edil esgarrapat a Ciutadans, que l’anterior mandat va aconseguir un regidor. Un edil, Cristóbal Posadas, que enguany es presentava pel PP però que no ha aconseguit representació per només tres vots (345) amb Vox. Cal destacar que en aquests comicis s’ha registrat una abstenció del 48,51%, 9,47 punts més que el 2019.

A Palamós s’obre un escenari incert i de pactes. Caldrà veure si la força guanyadora del republicà Lluís Puig es manté a l’alcaldia o Maria Teresa Ferrés fa valer els quatre regidors obtinguts per intentar pactar amb altres formacions i governar.