Maurici Jiménez (PSC) vol escoltar les propostes de tots els grups, menys de VOX

L’històric alcalde Joan Giraut, que entra com a tercera força, estaria obert a pactar amb el candidat socialista

El candidat socialista, Maurici Jiménez.

El candidat socialista, Maurici Jiménez. / ANIOL RESCLOSA

Meritxell Comas

Meritxell Comas

Un pletòric Maurici Jiménez (PSC) assaboria ahir la victòria electoral, després d’imposar-se a Platja d’Aro i aconseguir un regidor més. Amb 6 edils, necessitarà sumar-ne 3 més per a aconseguir la majoria absoluta.

Tot i que de moment les converses no han anat més enllà de les felicitacions pels resultats obtinguts per la resta de formacions, Jiménez va anunciar ahir que en els propers dies iniciarà una ronda de contactes amb «tothom», a excepció de VOX. «Primer hem d’escoltar quines propostes posen sobre la taula els altres partits i després decidirem», va assegurar. Conscients que el plenari està «molt fragmentat», vol apostar per un pacte «ferm» per a afrontar el mandat. 

Joan Giraut, que ha entrat com a tercera força amb dos regidors sota el paraigua del Bloc Nacionalista Català, dona «per bo» el resultat. Pel que fa a les negociacions, va assegurar que «no tenim vetos per ningú i estem oberts a pactar amb tothom, també amb Maurici Jiménez». El pacte, però, no respondrà a cap lògica independentista. En els propers dies, va assegurar, començaran a parlar.