Tot fa pensar que hi haurà una nova alcaldessa a Santa Coloma de Farners. La candidata de Junts, Carme Salamaña, es va imposar a les urnes amb 5 escons i, tot i que reconeix que «no van ser els resultats que esperàvem», es mostra satisfeta per la confiança. «D’opcions de govern no n’hi ha tantes. Sense dir-te noms, només fent números, hi ha dues opcions i una d’elles ens l’han demanat més que l’altra», exposa Salamaña en al·lusió a les dues formacions amb les quals sumaria la majoria absoluta (9). Tan Independents com la CUP, amb 4 escons per cap, són opcions matemàtiques, tot i que un pacte de govern amb els anticapitalistes és menys probable.

«En xifres absolutes i relatives som els que hem crescut més. Hem passat de 2 a 4 regidors i això és un enorme orgull. La gent està enfadada pel que s’ha viscut en el darrer mandat i crec que en aquest sentit nosaltres som els qui presentàvem una proposta diferent», exposa la portaveu de la CUP, Ivette Casadevall.

Una tercera opció, encara que més complicada, implicaria un pacte tripartit entre Junts, ERC (3) i el PSC (1), tot i que vistos els antecedents de la darrera legislatura, tot indica que Salamaña buscarà el consens més proper.