El PAS i el PSC acosten posicions per formar un govern en majoria a Sarrià de Ter

Narcís Fajula (ERC) ajorna la seva decisió de dimitir per intentar arribar a un acord amb socialistes i Junts

Els sis regidors del PAS celebren la victòria.

Els sis regidors del PAS celebren la victòria. / PAS

Josep Coll

Josep Coll

Isaac Ramió està una mica més a prop de ser el nou alcalde de Sarrià de Ter. Poble Actiu Sarrià (PAS) i el PSC han acostat posicions per arribar a un acord i formar un govern en majoria entre els sis regidors del PAS i els dos dels socialistes -la majoria és de set-. El candidat socialista, Quim Rodríguez, ha explicat que ahir van tenir una reunió amb el PAS, la formació guanyadora, i «sembla que hi ha possibilitats d'arribar a un acord», ha dit. Rodríguez també ha apuntat que el candidat d'ERC, Narcís Fajula «m'havia comentat» de fer aquest pacte a tres bandes, però creu que «ha de ser el grup que ha tingut més regidors el que faci propostes». En aquest sentit, «si la proposta hagués estat perjudicial per als interessos del poble, es podrien obrir noves vies».

Per tant, tot sembla indicar que el PAS arribarà a aquest acord amb el PSC i arribaran a la majoria absoluta, amb els sis regidors dels primers i els dos dels segons. Aquesta aliança acabaria amb els setze anys ininterromputs de govern d'ERC a Sarrià de Ter, primer amb Roger Torrent, i després amb Narcís Fajula.

Fajula no dimiteix

El candidat d'ERC a Sarrià de Ter, Narcís Fajula, finalment no dimitirà després de perdre dos regidors en les eleccions municipals. «Ajorno la meva decisió fins a explorar totes les situacions possibles», ha dit Fajula. Ara, el que estan intentant els republicans és fer un «govern fort» i han començat a parlar amb Junts i ho volen fer amb el PSC per fer aquest pacte a tres bandes que impulsaria, de nou, a Fajula a l'alcaldia de l'Ajuntament de Sarrià de Ter.

Fajula també ha indicat que «insistirem i preservarem fins al final per poder veure si tenim la capacitat de tenir una majoria forta i solvent», entre les tres formacions. ERC, amb quatre regidors, PSC amb dos i Junts amb un superarien la majoria absoluta, que és de set regidors. Tanmateix, Fajula ha assenyalat que són «els socialistes els que han de decidir». Sembla que amb Junts, la formació encapçalada per Narcís Farroni hi podria arribar a haver acord. En canvi, amb els socialistes, ara com ara, és més complicat.