Narcís Fajula (ERC) podria dimitir després de perdre les eleccions a Sarrià

Els republicans passen de sis a quatre regidors amb el PAS que va aconseguir la victòria

Narcís Fajula.

Narcís Fajula. / ANIOL RESCLOSA

Josep Coll

Josep Coll

Narcís Fajula, actual alcalde de Sarrià de Ter, es planteja dimitir després que ERC perdés en les eleccions municipals a Sarrià de Ter per primera vegada des de 2007. «M'estic plantejant plegar», comenta Fajula, tot i que «no ho tinc clar» i fins dijous al vespre no s'acabarà de decidir en una reunió interna de la formació. «Hi ha moltes opcions», també diu, però una d'elles és «fer un pas al costat i que els companys puguin treballar per recuperar l'alcaldia». L'encara candidat també explica que «la política m'agrada, però també desgasta molt».

ERC va treure sis regidors en les eleccions de 2019 i ha governat en minoria -la majoria és de set representants- durant els últims quatre anys. Ara, però, ha perdut dos regidors, mentre que el PAS va ser la formació que va guanyar les eleccions amb sis escons. «No ens ho esperàvem», afirma Fajula i «tampoc sabem a què ho hem d'atribuir perquè hem fet molt bona feina en els últims quatre anys i el poble està en condicions», apunta. Fajula també explica que la derrota s'ha pogut donar per múltiples factors, des de la «marca Esquerra», fins a «governar ininterrompudament» des de 2007. Primer amb Roger Torrent, i els últims anys amb Narcís Fajula.

Fajula tampoc tanca la porta a poder governar amb una aliança amb PSC, que ha tret dos regidors, i Junts, que n'ha tret un. Sumat als quatre d'ERC tindrien majoria absoluta per tornar a tenir l'alcaldia a Sarrià de Ter. «Està sobre la taula», assenyala, però «qui ha de començar a fer els primers passos per mirar de fer govern és el PAS».

Victòria del PAS

La desil·lusió a ERC contrasta amb l'alegria del PAS, que han guanyat les eleccions amb un total de sis regidors. El seu cap de llista, i màxim aspirant a l'alcaldia, Isaac Ramió, diu que «no ens ho esperàvem». «Sí que esperàvem treure bons resultats perquè veiem ganes de canvi al poble, però esperàvem més un frec a frec», comenta i afegeix que «s'han superat les expectatives».

Els sis regidors del PAS celebren la victòria.

Els sis regidors del PAS celebren la victòria. / PAS

Amb sis regidors estan a un de la majoria absoluta al consistori sarrianenc. Per això «buscarem el màxim consens possible» i «ens reunirem amb les altres tres forces» (ERC, PSC i Junts). Tanmateix, «no entendríem que no fos el pròxim alcalde», perquè «els resultats ens avalen».

Ara, la formació, ha d'avaluar «perquè hi ha hagut un canvi» a Sarrià després de setze anys governant ERC. «S'ha de posar ordre», explica Ramió, que creu que el que és primordial és «portar a terme el nostre programa». Entre les propostes de la formació, destaca la mobilitat sostenible, perquè a Sarrià «no hi ha carril bici» i el grup el vol fomentar connectant-lo amb Girona i Sant Julià de Ramis. Un altre «pal de paller» és recuperar les associacions i entitats que «s'han anat apagant en els últims anys». Per altra banda, també estaran pendents del que passi a Girona, per qui acaba governant finalment. «Un govern de Guanyem ens agradaria», sentencia Ramió.