Junts i ERC arriben a un acord per governar conjuntament el Consell Comarcal de la Selva

Jordi Camps i Albert Sanz signant l'acord

Jordi Camps i Albert Sanz signant l'acord / Consell Comarcal de la Selva

Redacció

Junts i ERC de la Selva han signat un acord per governar de manera conjunta el Consell Comarcal de la Selva durant el mandat 2023-27, i Junts n'assumirà la presidència. El pacte s'ha signat aquest divendres a la tarda pel president de Junts a la Selva, Jordi Camps, i el d'ERC, Albert Saez.

El pacte permetrà "garantir l'estabilitat i estar al costat de la gent en un moment en què com a comarca cal assumir importants reptes", així com "tenir un govern amb la màxima representativitat, ja que es tracta de les dues forces més votades a la Selva". Junts estarà representada al Consell amb 11 consellers i ERC amb 9.

L'acord, pel qual Junts assumirà la presidència de l'ens supramunicipal durant els propers quatre anys, parteix de la construcció d'una "estructura unificada consensuada" que permeti encarar "les polítiques comarcals necessàries" per abordar les problemàtiques i oportunitats existents als diferents municipis. 

"La voluntat és donar un millor servei cap als ajuntaments, sobretot els més petits, que ajudi a millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes de la comarca", han explicat les dues parts en el document de l'acord.