Miquel Noguer enceta la seva quarta majoria absoluta a Banyoles

L'alcalde, que revalida el càrrec per cinquè cop, es compromet a treballar per "la convivència i la cohesió"

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, després de tornar a ser investit; aquesta és la seva quarta majoria absoluta

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, després de tornar a ser investit; aquesta és la seva quarta majoria absoluta / Ajuntament de Banyoles

ACN

Miquel Noguer (JxCat) enceta la seva quarta majoria absoluta a Banyoles. Durant el ple de constitució de l'Ajuntament, i després de ser revalidar el càrrec per cinquena vegada, Noguer ha assegurat que durant aquest mandat caldrà "continuar treballant per consolidar un model de ciutat per viure, per viure-hi i per a viure-la". "Una ciutat en què un dels seus béns més preuats han de continuar essent la convivència i la cohesió", ha subratllat. També ha destacat que estan "obligats a continuar desenvolupant econòmicament la ciutat" i atendre "especialment les famílies amb dificultats". Aquest 28-M, el ple de Banyoles va sumar quatre regidors i va passar de tenir-ne disset a 21. D'aquests, onze els va obtenir JxCat.

Miquel Noguer ha estat proclamat de nou alcalde de Banyoles aquest migdia, en la sessió constitutiva del ple de l’ajuntament. Noguer enceta el mandat 2023-2027 amb majoria absoluta; és la quarta vegada que l'obté a Banyoles, i el cinquè cop que revalida l'alcaldia.

La sessió constitutiva ha començat puntualment a les dotze del migdia, amb la formació de la mesa d’edat i la presa de possessió dels 21 regidors (en aquestes eleccions, la ciutat n'ha sumat quatre més). A més dels onze que té JxCat, la resta del plenari el formen ERC (amb cinc regidors), Sumem-CUP Banyoles (amb tres) i el PSC-Convivència i Progrés (amb un).

Després de la proclamació i la investidura, Miquel Noguer ha assegurat que "en aquests quatre anys haurem de continuar treballant per consolidar un model de ciutat per viure, per viure-hi i per viure-la; una ciutat en què un dels seus ben més preuats han de continuar essent la convivència i la cohesió". L'alcalde de Banyoles també ha remarcat que estan "obligats a continuar desenvolupant econòmicament la ciutat, a prioritzar el benestar de tothom i a atendre especialment aquelles persones, famílies o col·lectius que, per motius diversos, es troben amb més dificultats".