El Polígon Industrial Les Ferreries de Campllong, després de gairebé 15 anys en funcionament, celebra la seva consolidació amb una ocupació del polígon del 70%. Davant d´aquests números, l´objectiu ara de l´emplaçament és seguir creixent. «El polígon té una previsió d´ampliació de la seva superfície de 226.884 metres quadrats», apunta l´alcalde de Camp­llong, Lluís Freixas. Un projecte en fase de desenvolupament i aprovat pel Departament d´Urbanisme de la Generalitat de Catalunya i per l´Ajuntament de Campllong, que s´ha vist estroncat per la crisi econòmica.

El Polígon Industrial Les Ferreries es va posar en marxa el 2004, després d´independitzar-se del polígon de Riudellots de la Selva. Primerament, la zona industrial de Campllong va néixer per la necessitat d´ampliar el polígon de Riudellots. Junts formaven un gran complex industrial i de logística separats únicament pel riu Onyar i el seu afluent, la riera Gotarra.

«L´administració, però, va obligar, per aspectes mediambientals, col·locar unes franges de protecció entre els rius i la zona industrial. Això va provocar la desconnexió total del polígon de Riudellots amb el de Campllong», explica Freixas. Fet que va provocar la separació dels dos polígons, i la creació de Les Ferreries ara fa 14 anys, el 2004.

Actualment, l´emplaçament de Campllong compta amb una superfície de 243.607 metres quadrats repartits en 60 parcel·les i amb una ocupació del 70%. El polígon ofereix diferents serveis garantits com el subministrament d´aigua, electricitat, enllumenat públic, sanejament (aigües residuals i pluvials separatives), telefonia i telecomunicacions i gas natural. Un dels seus grans avantatges és la seva connexió amb les principals vies de transport de la província de Girona. «El polígon es troba a cinc minuts de l´N-II i de l´Autopista AP-7, des d´on estàs connectat a la resta de Catalunya i Espanya i, també d´Europa», destaca Freixas.

Un altre dels avantatges d´instal·lar l´empresa a Les Ferreries és l´àgil i ràpida gestió i relació amb l´Ajuntament de Campllong. «Som un municipi petit, i qualsevol problema o gestió que tinguin les empreses ens poden trobar al moment», explica l´alcalde. El polígon Les Ferreries ha fet créixer el municipi de Campllong. «Ha estat una supervivència econòmica per al poble», apunta Freixas.

Empreses destinades al sector dels serveis

A l´emplaçament s´hi troben actualment un total de 30 empreses que generen uns 620 llocs de treball, aproximadament. La major part de les empreses que es troben instal·lades a Les Ferreries estan destinades al sector dels Serveis. Pel seu volum, destaca l´empresa Louis Vuitton (una marca de luxe de bosses de mà i altres complements), Imnasa (fabricant de productes marítims), la constructora Xavier Alsina o Tecnical (fabricant de maquinària industrial).