31 de gener de 2018
31.01.2018

Pau a la ment i energia al cos, l'essència del ioga

Un mètode que té la fama de ser una panacea, segons Cristina Planellas, de HappyYoga

05.02.2018 | 07:09
HappyYoga Girona compta amb unes excel·lents instal·lacions al carrer Sant Agustí núm. 40 de la ciutat de Girona. La directora del centre, de blanc, Cristina Planellas, fent diferents exercicis propis del ioga amb una alumna del centre gironí.

Pau a la ment i energia al cos. Cada vegada més persones s'interessen per aquest principi que acompanya al ioga. Una disciplina holística que té la fama de ser una panacea. «Ensenya els pulmons a respirar plenament, desfà el nus de l'estómac, tracta el cos amb fermesa i flexibilitat, lleva el pes sobre les espatlles, calma el discurs mental i és bàlsam per als nervis », explica Cristina Planellas, fundadora i directora del centre HappyYoga Girona.

Tot els exercicis del ioga afavoreixen la salut de la columna, la flexibilitat, la circulació i la capacitat de meditació. Hi ha postures que involucren les cames i que estan destinades a desobstruir el sistema circulatori sanguini; postures que involucren els braços afavorint el funcionament del cor; així com postures que estimulen i equilibren el sistema endocrí i molts exercicis de respiració yòguica (pranayama) que aporten salut a la psique i claredat a la ment.

El benefici més notori del ioga i que més atractiu fa aquesta disciplina és l´alliberament de l´estrès diari. «El més normal és que el sistema nerviós estigui sobrecarregat i que no sapiguem alliberar-lo, amb la qual cosa l'estrès augmenta. En ser aquest un sistema que abasta tot el cos, rep el benefici de tots els exercicis i eines que utilitza el ioga: mantres, respiració, àsanes i meditació. Aspectes que ajuden a relaxar i tonificar el sistema nerviós, calmant-l´ho i enfortint-l´ho alhora», explica Planellas.

El ioga incorpora diferents disciplines. A HappyYoga Girona ofereixen el Hatha Ioga, l´estil més clàssic i introductori al mètode; l´Ashtanga Ioga, que fa èmfasi en l'aspecte físic del ioga amb postures i moviments més fluids, lligats a la respiració i constituint un sistema de sèries vigoroses i exigents; el Kundalini Ioga que té com a tècnica central despertar l'energia prànica que es troba a la base de la columna vertebral que s´utilitza per prevenir i sanar malalties físiques i emocionals; així com l´Unnata Aeri que es practica suspès a l'aire per intensificar els exercicis i així reptar les limitacions mentals i expandir les físiques. HappyYoga Girona també ofereix classes adaptades a l'embaràs, al postpart, a nens i a adolescents i a empreses.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema