L’Associació Turística d’Apartaments (ATA) Costa Brava-Pirineu de Girona i el Col·legi d’Administradors de Finques de Girona s’han aliat per «frenar» l’intrusisme en els habitatges turístics. Les dues organitzacions van signar fa uns dies un conveni de col·laboració, el primer d’aquestes característiques, que els permetrà compartir informació i posar-la en coneixement de la Generalitat. L’acord estableix, entre d’altres, que l’associació i el col·legi constituiran una comissió que farà un seguiment de les actuacions realitzades en el marc del conveni i n’avaluarà els resultats. 

 La lluita contra l’intrusisme en els habitatges d’ús turístic és un dels principals reptes que afronta el sector, que considera que perjudica molt la imatge dels professionals del sector i provoca especulació en els preus. En aquest sentit, des de l’ATA destaquen la feina que es fa des de la Direcció General de Turisme per evitar apartaments d’ús turístic il·legals i per exigir el compliment de la legalitat. En aquest sentit, recorden que l’associació compta amb una bústia a través de la qual es poden denunciar de forma anònima pràctiques il·legals, que després es traslladen a la Generalitat. Ara, amb el conveni amb els administradors, se sumaran els casos i es treballarà conjuntament.

Les dues organitzacions coincideixen a remarcar la importància «d’anar teixint aliances per aconseguir que l’oferta legalitzada d’apartaments turístics cada vegada sigui més gran a la demarcació».

Fa uns mesos es va posar de manifest que aproximadament la meitat dels pisos que tenen llicència d’ús turístic a Girona tenen activitat. Era una de les conclusions recollides a l’estudi de l’impacte dels Habitatges d’Ús Turístic que es va encarregar a la ciutat de Girona per conèixer amb més detall la situació d’aquest sector.