El ministeri d'Interior té "indicis clars" que els tres terroristes d'Al-Qaeda detinguts ahir a Ciudad Real i Cadis, als quals va confiscar material explosiu suficient per "destrossar un autobús", podrien estar planejant un atemptat a Espanya o a altres països d'Europa. Així ho va assegurar el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, que va destacar que l'explosiu trobat, del qual no va detallar la seva quantitat ni composició, seria "especialment lesiu" si se li afegís metralla. Al domicili d'un dels arrestats es va trobar un amagatall acabat de buidar.

El titular d'Interior es va felicitar de l'èxit d'una operació que, segons va assegurar, és "una de les majors investigacions fins ara a Espanya contra Al-Qaeda en l'àmbit internacional", i que compta amb ramificacions a altres països.

Un dels detinguts, arrestat a Almuradiel (Ciudad Real) i procedent d'una república euroasiàtica de l'antiga URSS, és un membre operatiu extremadament perillós i molt important dins de l'estructura d'Al-Qaeda occidental. El ministre va revelar que aquest arrestat compta amb experiència en la fabricació d'explosius i coneixements com a franctirador, manipulació de verins i formació en ultralleugers i avions teledirigits.

L'arrest es va produir a la matinada de dimecres quan viatjava en companyia d'un altre membre operatiu d'Al-Qaeda, també d'origen caucàsic, en una parada de l'autobús que fa la ruta entre Cadis i Irun, fet pel qual se sospita que tots dos intentaven arribar a França. El tercer detingut és un ciutadà turc que actuava de "facilitador" de l'organització donant cobertura i suport als terroristes.