24 de juny de 2015
24.06.2015

Pastor diu que gràcies al Govern del PP l'AVE ha arribat a Girona

La ministra de Foment també ha assegurat que la N-II s'acabarà quan no estava ni en projecte ni en obra

24.06.2015 | 12:02

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha assegurat avui que gràcies al Govern del PP l'AVE ha arribat a Girona (Gironès) i l'N-II s'acabarà quan no estava ni en projecte ni en obra.

A la sessió de control al Govern, Pastor ha respost així a la pregunta del diputat de CiU Carles Páramo sobre el desdoblament total de l'N-II que, segons la seva opinió, continua sense comptar amb un calendari.

Pastor ha assegurat que el seu departament ha destinat aquesta legislatura 910 milions d'euros a Girona, i d'ells 180 milions han estat per a la xarxa de carreteres, dels quals una part important han estat per a l'N-II.

Páramo ha acusat la ministra d'haver actuat "pobrament" a l'N-II durant aquesta legislatura, ja que a banda d'un tram de 7 quilòmetres entre Sils i Caldes de Malavella i que, segons ha dit, provenia de l'anterior legislatura, "l'actuació de Foment s'ha limitat a 2,7 quilòmetres".

La titular de Foment ha dit al diputat de CiU que faltava "a la veritat", i ha afirmat que Foment ha actuat en 90 quilòmetres, i ha assegurat que en aquest moment estan en execució o en servei 20 quilòmetres d'obres, i s'han invertit més de 100 milions d'euros, 58 d'ells a l'N-II i 42 a l'AP-7.

Ha recordat al diputat, que l'anterior Govern del PSOE va cedir a la Generalitat de Catalunya un tram de l'N-II, el del Maresme, entre Montgat i Tordera.

En aquest sentit, Pastor ha dit que l'Estat va transferir a Catalunya 97 milions d'euros i "a dia d'avui el govern de la Generalitat ha invertit zero".

Per contra, Pastor ha assegurat que l'Executiu té "tots els treballs en marxa" en el tram entre Tordera i Maçanet de la Selva, i han "licitat i iniciat la redacció del projecte de condicionament" i el licitaran.

Ha afegit, que en aquest tram han licitat i contractat totes les obres de millora dels dos enllaços de Tordera, i "d'aquí a dues o tres setmanes estarà l'obra en marxa".

En el tram Maçanet-Sils, ha assegurat, s'ha redactat el projecte, licitat, adjudicat i iniciada l'obra i a més està aprovat el projecte de Vidreres.

També ha precisat que al tram Sils-Caldes de Malavella es van reactivar les obres i es van finalitzar al desembre de l'any passat passat, a la qual cosa s'uneix la posada en servei de tres nous enllaços d'ús lliure de l'autopista de peatge en un tram de la circumval·lació de Girona.

Finalment, al tram entre Girona i la frontera, s'ha redactat i aprovat el projecte, així com licitades i iniciades les obres, mentre que a la resta dels trams estan els projectes en marxa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit