Una dona d'Ourense ha acusat José Manuel Baltar, el totpoderós president de la Diputació Provincial, d'haver-la empès a mantenir relacions sexuals a canvi d'un lloc de treball fix en aquest organisme públic. Els fets als quals es refereix la denúncia es remunten a 2010, moment en què José Manuel Baltar encara no presidia la Diputació. Ho feia el seu pare, José Luis Baltar, però José Manuel ja sabia que el càrrec portava el seu nom. Ja llavors, quan encara no havia accedit al càrrec, Baltar es va comprometre a donar una feina fixa a la denunciant.

Segons el relat de la denunciant, el polític del Partit Popular la va citar a l'habitació 505 de l'hotel Francisco II d'Ourense. El contacte sexual va tenir lloc el 15 de març de 2010. Abans d'aquella nit el polític va preparar el terreny amb una successió de missatges en què s'insinuava que la seva cita a la suite era la manera de celebrar que treballarien junts: «T'agrada el xampany? Celebrarem que estarem molt junts. Espurnes. Relax. Bs»

L'autora de la denúncia va admetre que va decidir accedir a la petició. «Em trobava en una situació desesperada i vaig pensar que si no anava a aquell hotel mai em donarien la feina. No em sento orgullosa, però vaig poder quedar més vegades i no vaig voler».

Després de la relació sexual, José Manuel Baltar va incomplir el seu compromís i mai va arribar a contractar la dona. És llavors quan la denunciant va començar un periple d'anys exigint el compliment del pacte. A partir d'aquell moment va gravar cadascuna de les converses en què li exigia el compliment del tracte: un lloc de treball a la Diputació que sempre semblava estar a l'abast de la mà però que mai es va concretar.