Almenys onze persones van morir i dues més van resultar ferides en un nou atac del grup terrorista Boko Haram en un campament de refugiats a la localitat de Banki, al nord-est de Nigèria, informen mitjans locals.

Els gihadistes van entrar al campament, que allotja més de 45.000 persones desplaçades pels conflictes que assolen la zona, durant la nit i van atacar als allí presents amb ganivets, després que els robessin el menjar, relata el portal PM News.

Tot i la proximitat d'unes instal·lacions militars, els terroristes no van cridar l'atenció dels soldats en no utilitzar armes de foc o explosius, encara que van acudir després d'assabentar-se de l'atac.

La localitat de Banki, que fa frontera amb el Camerun, ha estat objecte de nombrosos atemptats de Boko Haram. A l'abril de 2016, dues dones es van immolar amb explosius i van acabar amb la vida de set persones, i al gener d'aquest any, un altre atac suïcida va matar una nena de deu anys.

Cada cop més atemptats

El Govern nigerià va enviar els caps de l'Exèrcit a la zona nord-oriental del país per lluitar contra Boko Haram, que ha augmentat els seus atacs a la regió després de les operacions militars que els van expulsar de les zones que ocupaven l'any passat. Boko Haram, que significa en llengües locals «L'educació no islàmica és pecat», lluita per imposar un Estat islàmic a Nigèria, país de majoria musulmana al nord i predominantment cristiana al sud.