El primer ministre britànic, Boris Johnson, va descartar la possibilitat de crear controls duaners a una distància de cinc quilòmetres de la separació física entre Irlanda del Nord i Irlanda, si bé va deixar clar que caldrà establir «alguns controls». Davant la pregunta directa de si el seu Govern proposarà a la Unió Europea l'establiment de controls fronterers a una certa distància de la línia de separació física de l'Úlster amb Irlanda, Johnson va respondre de manera contundent: «De cap manera».

Després d'aquesta primera resposta, el cap del Govern britànic va afegir que un país sobirà ha de tenir un únic territori amb les seves fronteres. «Al final, un país unit i sobirà ha de tenir un únic territori fronterer», va assenyalar. «Quan Regne Unit es retiri de la Unió Europea aquesta ha de ser la situació que tinguem», va afirmar el primer ministre britànic, que encara la recta final del procés de sortida de la Unió Europea, amb la data del 31 d'octubre a la vista.

Per altra banda, els conservadors britànics apostaran per presentar-se com el partit de la «llei i l'ordre» en una campanya electoral si el primer ministre aconsegueix convocar les eleccions anticipades que ambiciona.

Al congrés anual dels conservadors, que se celebra a Manchester (nord d'Anglaterra), la ministra d'Interior, Priti Patel, i el de Justícia, Robert Buckland, van destacar que la seguretat i la mà dura contra la delinqüència seran a partir d'ara, juntament amb el Brexit, un dels focus de l'ideari conservador.